10 LGBT κόμικ & νουβέλες για να προσθέσεις στη λίστα σου

26/09/2017
από

Μαζέψαμε τα 10 LGBT κόμικ & νουβέλες για να έχεις την τέλεια συντροφιά όταν ξεκινήσουν τα πρωτοβρόχια και θέλεις να χουχουλιάζεις στο σπίτι!


1. Snapshots of a Girl
Αυτοβιογραφική νουβέλα της Beldan Sezen όπου εξιστορεί το coming out της ως λεσβία κι ως κόρη Τουρκικής οικογένειας μεταναστών στην Δυτική Ευρώπη. Μιλάει ακόμη για τα ζητήματα που αναδύονται από την οικογένεια, για τα αποτυχημένα dates, για την αυτοεκτίμηση και τα δικαιώματα.


2. The Less than epic Adventures of TJ and Amal
Αυτή η νουβέλα 528 σελίδων είναι η απόλυτη επιλογή μίας gay road-trip αφήγησης γεμάτη από ρομαντισμό.


3. Kim & Kim #1
Η συγγραφέας Magdalene Visaggio κι η illustrator Eva Cabrera συνεργάζονται για ένα κόμικ που αφορά στην ιστορία των Kim & Kim που επιδιώκουν να γίνουν bounty hunters.


4. Honor Girl
Graphic memoir από την Maggie Thrash που μιλά για την ιστορία της ζωής της, όταν ήταν 15 ετών στο Camp Bellflower θηλέων. Η Maggie ερωτεύεται τη σύμβουλό της, μία γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας, που ονομάζεται Erin, αλλά όταν φαίνεται ότι κι η Erin αισθάνεται το ίδιο, είναι πάρα πολύ για τη Maggie να διαχειριστεί.


5. Transposes
Στο Transposes, ο Dylan Edwards διηγείται τις ιστορίες queer τρανς ανδρών.


6. Pregnant Butch: Nine Long Months Spent in Drag
To Pregnant Butch καταγράφει την εγκυμοσύνη της Teek Tomasson μιας αρρενωπής γυναίκας, σ’ έναν κόσμο που συσχετίζει την εγκυμοσύνη με την υπερ-θηλυκότητα.


7. Adrian and the Tree of Secrets
Άλλη μία απίστευτη graphic νουβέλα από τις εκδόσεις Arsenal Pulp. Παρακολουθούμε την ιστορία ενός αγοριού που ερωτεύεται το πιο cool αγόρι του καθολικού γυμνασίου σε μία πολύ μικρή πόλη.


8. Skim
Το Skim by Mariko and Jillian Tamaki ακολουθεί την ιστορία της Kimberly Keiko Cameron όταν έγινε δεκτή σ’ ένα σχολείο θηλέων την δεκαετία του 90′. Τα θέματα που ανοίγονται είναι η ομοφυλοφιλία, η αυτοκτονία, η κατάθλιψη, οι σχέσεις με τους συνομηλίκους κι όλη η αγωνία του να είσαι δεκαέξι.


9. Girl Sex 101

Κατά βάση είναι ένα manual. Ένας ειλικρινής, κωμικός οδηγός για τα πράγματα που δεν έμαθες στο sex-ed με τοποθετήσεις ειδικών, όπως οι Jiz Lee, Tristan Tarmino, Julia Serano.


10. Fogtown

Αστυνομική νουβέλα με gay πρωταγωνιστή τον Frank Grissel το 1953, στο Σαν Φρανσίσκο. Συγγραφέας ο Andersen Gabrych και illustrator ο Brad Rader.


 




Δες και αυτό!