Δικαστής στη Βραζιλία ενέκρινε “θεραπεία” για την ομοφυλοφιλία για πρώτη φορά από το 1999

21/09/2017
από

Ένας δικαστής στη Βραζιλία – δήθεν ένας από τους πιο φιλικούς – ενέκρινε τη θεραπεία που υπόσχεται τη “διόρθωση” της ομοφυλοφιλίας, παρόλο που είχε απαγορευτεί από το 1999.

Ο δικαστής έδωσε και πάλι άδεια σε ευαγγελικό χριστιανό ψυχολόγο, η άδεια του οποίου είχε ανακληθεί πέρυσι, όταν προσέφερε διορθωτική θεραπεία σε έναν πελάτη.

Το 2009, ο Justino δήλωσε στην εφημερίδα Folha de S Paulo: «Αισθάνομαι ότι καθοδηγούμαι από τον Θεό για να βοηθήσω τους ομοφυλόφιλους» .

Ο David Miranda, ένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος αριστερός σύμβουλος στο Ρίο ντε Τζανέιρο, δήλωσε στη The Guardian: «Αυτή η απόφαση είναι μια μεγάλη υποχώρηση στις προοδευτικές κατακτήσεις της LGBT κοινότητας τις τελευταίες δεκαετίες» .

Πρόσθεσε επίσης: «Όπως και σε διάφορες χώρες του κόσμου, η Βραζιλία υποφέρει από ένα συντηρητικό κύμα» .

Η απόφαση «ανοίγει την επικίνδυνη πιθανότητα χρήσης θεραπειών σεξουαλικής αναστροφής» , ανέφερε επίσης σε δήλωσή του το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ψυχολογίας.

Ο συνάδελφος Rogério Giannini πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει τρόπος να θεραπευθεί αυτό που δεν είναι ασθένεια» .

Η Βραζιλιάνα pop star Larissa Machado σχολίασε το Instagram:

«Αυτό συμβαίνει στη χώρα μου. Οι άνθρωποι πεθαίνουν, πεινούν, η κυβέρνηση σκοτώνει τη χώρα με τη διαφθορά, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς νοσοκομεία, χωρίς ευκαιρίες …Και οι αρχές χάνουν το χρόνο τους για να ανακοινώσουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια» .




Δες και αυτό!