Το 1ο Γαλλικό Πανεπιστήμιο που προσφέρει gender-neutral τουαλέτες

15/09/2017
από

Οι gender-neutral τουαλέτες έγιναν πραγματικότητα μετά από αίτημα σπουδαστή προς το Πανεπιστήμιο, ώστε να γίνει πιο συμπεριληπτικό.

Το Πανεπιστήμιο της Τουρ στη Γαλλία γίνεται το 1ο Πανεπιστήμιο στη χώρα, που προσφέρει ουδέτερες, ως προς το φύλο, τουαλέτες. Με μια σειρά μέτρων, έχουν επίσης προγραμματίσει να συμπεριλάβουν τα επιθυμητά ονόματα των φοιτητών στα δελτία ταυτότητας σπουδαστών, αναφέρει η Local FR.

Η Αξιωματικός για την ποικιλομορφία, την ισότητα και τις αναπηρίες, Concetta Pennuto, δήλωσε στην Huffington Post της Γαλλίας: «Ακόμα κι αν αφορά μόνο ένα άτομο, είναι σημαντικό να μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές υπό τις καλύτερες συνθήκες, είναι θέμα ίσων ευκαιριών” .

Μια πρόσφατη έκθεση αναφέρει ότι μια «απλή» και φθηνή λύση είναι απλά η τοποθέτηση τουαλέτας ουδέτερης, ως προς το φύλο, σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια του Βερολίνου.
Ως εκ τούτου, κτίρια, όπως τα δημόσια δικαστήρια μέχρι και τα κέντρα απασχόλησης στη γερμανική πρωτεύουσα θα μπορούσαν να αποκτήσουν τουαλέτες, ουδέτερες ως προς το φύλο, εάν εφαρμοστεί η πρόταση αυτή.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Dirk Behrendt δήλωσε ότι η κίνηση αυτά, θα μειώσει τις διακρίσεις κατά των τρανς ατόμων. Συμπερασματικά, η έκθεση αναφέρει ότι το κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 500 ευρώ ανά μονάδα. Σε πολλές περιπτώσεις, θα είναι μία απλή αντικατάσταση της σήμανσης.




Δες και αυτό!