Ο Elton John είναι γνωστός ως καλλιτέχνης, ακτιβιστής και σίγουρα η δράση του ξεπερνά ακόμη και τον ίδιο.


Ωστόσο, μία από τις μεγαλύτερες συνεισφορές του είναι το Ίδρυμα Elton John AIDS (EJAF). Δημιουργήθηκε το 1992 στις Ηνωμένες Πολιτείες, με σκοπό την εξάλειψη της επιδημίας του AIDS κι έναν χρόνο αργότερα ιδρύθηκε ένα ακόμη το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι χρηματοδότες για τα θέματα που απασχολούν την LGBTQ κοινότητα το αναγνώρισαν ως τον «μεγαλύτερο χρηματοδότη των προγραμμάτων για την υγεία της LGBTQ κοινότητας» στις ΗΠΑ. Επίσης, το αναγνώρισαν κι ως το «μεγαλύτερο χορηγό HIV προγραμμάτων για transgender άτομα» .

Στις 7 Νοεμβρίου αναμένεται να διοργανώσει το ετήσιο Γκαλά στη Νέα Υόρκη στον Καθεδρικό Ναό του St. John the Divine.

Ωστόσο, το φετινό αυτό γεγονός είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό, καθώς γιορτάζεται κι η 25η επέτειος από την ίδρυση της οργάνωσης και τιμά τον ιδρυτή της Sir Elton John.
Οι καλεσμένοι και ομιλητές που θα παρευρεθούν έρχονται από τον χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής σκηνής, όπως ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ο Διοικητής Andrew M. Cuomo, η ηθοποιός Sharon Stone κα, ενώ η παρουσίαση θα γίνει από τον Neil Patrick Harris.

«Σε αυτή την εποχή της μεγάλης αβεβαιότητας στον κόσμο, το έργο του EJAF είναι πιο σημαντικό από ποτέ» , δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του EJAF Scott Campbell στην ανακοίνωση της εκδήλωσης:

«Μετά από 25 χρόνια, το EJAF παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην αντιμετώπιση των ανεκπλήρωτων αναγκών των ανθρώπων που ζουν και επηρεάζονται από τον ιό HIV / AIDS καταπολεμώντας το στιγματισμό ως βασικό παράγοντα της παγκόσμιας επιδημίας του AIDS. Πιστεύουμε ότι όλοι όσοι ζουν με τον ιό HIV / AIDS θα πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιατρική περίθαλψη κι όλοι οι άνθρωποι που διατρέχουν κίνδυνο να αντιμετωπίσουν τον ιό HIV θα πρέπει να διαθέτουν τις καλύτερες γνώσεις και τα διαθέσιμα εργαλεία για να αποτρέψουν τη μετάδοση ανεξάρτητα του ποιοι είναι, από πού προέρχονται, ή με τι ασχολούνται.»