Θυσιάστηκε προσπαθώντας να σταματήσει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, μετά η Αμερική έμαθε πως ήταν gay

11/09/2017
από

O Mark Bingham ήταν ένας ταλαντούχος παίχτης του ράγκμπι από τις ΗΠΑ. Στις 09/11 πάλεψε με τους τρομοκράτες της πτήσης 93 – αποτρέποντας τους να χτυπήσουν τον Λευκό οίκο και θυσιάζοντας τον εαυτό του. Ο θυσία του τον έκανε ήρωα. Μετά η Αμερική έμαθε πως ήταν gay.

Ήταν το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, όταν οι τρομοκράτες πήραν τον έλεγχο της πτήσης 93 της United Airlines. Ο στόχος τους ήταν να χτυπήσουν τον Λευκό Οίκο ή το Καπιτώλιο, σε μια προγραμματισμένη επίθεση. Ο Mark Bingham μαζί με άλλους τολμηρούς επιβάτες αποφάσισαν να αντισταθούν παλεύοντας με τους άνδρες που σκόπευαν να τους σκοτώσουν όλους.

Το τι έγινε ακριβώς εκείνα τα λεπτά δεν μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από ένα τηλεφώνημα στο cockpit του αεροπλάνου, ο Mark μαζί με άλλους βρίσκονταν πολύ κοντά στο να πάρουν τον έλεγχο του αεροπλάνου. Δυστυχώς, δεν τα κατάφεραν.

Στις 9:44 π.μ, ο Mark χρησιμοποίησε το τηλέφωνο στο σκάφος για να καλέσει την οικογένειά του. Μόλις πέρσι η μητέρα του, Alice, έδωσε στη δημοσιότητα την “καταγραφή” από την κλήση αυτή, αποκαλύπτοντας περήφανα και τη σεξουαλική ταυτότητα του γιου της.

“Μαμά, είμαι ο Mark. Θέλω απλά να σου πω ότι σ΄αγαπώ. Είμαι στην πτήση από Νιούαρκ σε Σαν Φρανσίσκο και είναι τρεις άνδρες που έχουν καταλάβει το αεροπλάνο και λένε ότι έχουν μαζί τους μια βόμβα…”

Η Alice θυμάται ότι εκείνη τη στιγμή η φωνή της έσπασε: “Μετά μόνο ησυχία και αναστεναγμοί. Άκουγα και τις φωνές άλλων. Τον ρώτησα, ποιοι είναι αυτοί οι άνδρες αλλά το τηλεφώνημα διεκόπη. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που άκουσα τη φωνή του…”

Ο Mark καθόταν στη θέση 25. Σχεδόν 30 λεπτά αργότερα, το σκάφος συνετρίβη, σκοτώνοντας όλους όσους βρίσκονταν σ΄αυτό. Ο Mark ήταν 31 ετών. Δέκα χρόνια πριν την επίθεση είχε μιλήσει στη μητέρα του.

“Το θυμάμαι έντονα. Κάθισε και μου είπε τα πάντα για τη νέα του ζωή. Τότε κάποια στιγμή τον άκουσα να λέει: ‘Μαμά είμαι gay’. Σοκαρίστηκα. Χωρίσαμε λίγα λεπτά αργότερα. Χρειάστηκα χρόνο για να καταλάβω πόσο σημαντικό ήταν που αισθανόταν την ανάγκη να το μοιραστεί μαζί μου. Σήμερα, υπάρχω για διαδηλώνω για άτομα σαν τον Mark. Eίμαι χαρούμενη που βλέπω πόσο τα πράγματα έχουν εξελιχθεί. Για αρκετό καιρό η Αμερική αρνιόταν τα gay άτομα. Σήμερα αυτό έχει αλλάξει. Απλά εύχομαι να ήταν ο Mark εδώ μαζί μου για να το απολαύσει”.

“Η Αμερική γλύτωσε από μια ακόμα πιο τραγική εικόνα και αρκετές ζωές σώθηκαν. Λόγω του Μark μου και άλλων γενναίων που βρίσκονταν σ΄αυτή την πτήση. Είμαι τόσο περήφανη γι΄αυτούς. Είμαι πραγματικά περήφανη.”

Ο πρώην αντιπρόεδρος, Joe Biden, ο οποίος θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή του, αν το αεροπλάνο είχε χτυπήσει τον Λευκό Οίκο, είχε πει για τον Mark. “Δεν το γνώριζα, αλλά εύχομαι να μπορούσα να τον γνωρίσω”.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!