Το να κρατήσεις την γάτα σου καθαρή και το τρίχωμά της χωρίς κόμπους, είναι κάτι που ίσως χρειαστείς βοήθεια για να το πετύχεις. Οι γάτες είναι «μανιακές» με την καθαριότητα τους, όπως θα γνωρίζουν οι κάτοχοι τους. Άλλωστε στον περισσότερο τους χρόνο κοιμούνται ή καθαρίζουν τον εαυτό τους. Για τις μακρύτριχες ράτσες, ωστόσο, χρειάζεται και ένα χέρι βοηθείας παραπάνω.

Η περιποίηση της γάτας σου από επαγγελματία είναι δεν έχει ως στόχο μόνο την καθαριότητα. Βοηθάει στην πρόληψη, καθώς μειώνονται τα προβλήματα από δημιουργία τριχόμπαλων στο στομάχι και προάγει την καλή υγεία του δέρματος και του τριχώματος τους.

Αν, παρόλα αυτά, είσαι διατεθειμένος να περιποιηθεί μόνος σου τη γάτα σου, εδώ θα βρεις μερικά καλά μυστικά που θα σε βοηθήσουν πολύ.

Για κοντότριχες γάτες:

  • Ξεκίνα με μία μεταλλική χτένα, περνώντας το τρίχωμα της από το κεφάλι μέχρι την ουρά.
  • Χρησιμοποίησε μία λαστιχένια βούρτσα για να απομακρύνεις τις νεκρές τρίχες.

Για μακρύτριχες γάτες:

  • Ξεκίνα με μία μεταλλική χτένα με πιο αραιά δόντια για να απομακρύνεις την βρώμα που μπορεί να έχει εγκλωβιστεί. Προσεκτικά λύστε τυχόν κόμπους.
  • Στην συνέχεια, πάρε μία βούρτσα με μεταλλικά δόντια για να αφαιρέσετε νεκρές τρίχες.
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία οδοντόβουρτσα για να καθαρίσεις την περιοχή γύρω από το πρόσωπο. Αν, ωστόσο, δεν μπορείς να «ανοίξεις» τους κόμπους μην προσπαθήσεις να τον κόψεις, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να προκαλέσεις μεγαλύτερα προβλήματα.
  • Ένα βούρτσισμα 2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετό για να διατηρήσεις το τρίχωμα της γάτας σου υγιές, καθαρό και χωρίς κόμπους.

Όσο ανεξάρτητα ζώα και να είναι οι γάτες, η βοήθεια μας είναι απαραίτητη για να διατηρήσουμε την υγεία και ευζωία τους.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Μετά από χρόνια στα θρανία και στα πανεπιστήμια συνειδητοποίησα πως κάτι μου έλειπε και δεν ένιωθα γεμάτος! Οταν ήρθε στην ζωή μου η τετράποδη κόρη μου (Κύρα) συνειδητοποίησα τις ανάγκες περιποίησης που έχουν τα σκυλιά και έτσι πήρα την καλύτερη απόφαση της ζωής μου μέχρι στιγμής, να ασχοληθώ με την κομμωτική σκύλων! Στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, μια αγκαλιά και ένα φιλί (γεμάτο σαλάκια εννοείται) είναι η καλύτερη επιβράβευση!