Βιβλιοθήκη αρνήθηκε αίτημα χριστιανών να αφαιρεθεί “gay” παιδικό βιβλίο

31/08/2017
από

Μία βιβλιοθήκη αρνήθηκε αίτημα ευαγγελιστών χριστιανών, να αφαιρεθούν από την πτέρυγα με τα παιδικά βιβλία, εκείνα που έχουν “gay” περιεχόμενο.

Η Michaela Jaros υπέβαλε καταγγελία στη δημόσια βιβλιοθήκη West Chicago μετά την ανακάλυψη της τρίχρονης κόρης της, ενός βιβλίου με εικονογραφήσεις ενός Pride.

Το βιβλίο είχε τίτλο “This Day In June” κι είναι της Gayle E Pittman, το οποίο παρουσιάζει εικόνες της ζωής και της ορολογίας της LGBTI κοινότητας για να την διδάξει στα παιδιά.
Οι Χριστιανοί χαρακτηρίζουν το παιδικό αυτό βιβλίο ως «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» κι ο σύζυγός της Michaela Jaros, Kurt Jaros, ρώτησε αν το υλικό θα μπορούσε να αφαιρεθεί, ή να απομακρυνθεί από το τμήμα των παιδικών βιβλίων ειρωνευόμενος: «Η σύζυγός μου δεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να είναι γονέας ελικόπτερο. Αισθάνομαι ότι η βιβλιοθήκη δεν παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά να εξερευνήσουν παιδικά βιβλία» .

Ωστόσο, ο συντηρητικός τρόπος σκέψης του ζευγαριού δεν πέρασε κι η διοίκηση της βιβλιοθήκης κράτησε το “gay” βιβλίο στη θέση του.

Περισσότεροι από 150 άνθρωποι έκαναν εγγραφή για να μιλήσουν για το θέμα, ενώ αρκετός κόσμος περίμενε στο διάδρομο. Η συντριπτική πλειοψηφία ψήφισε να παραμείνει το βιβλίο, αναφέροντας την υποστήριξή τους στην ποικιλομορφία και στην συμπεριληπτικότητα.

Ο διευθυντής της βιβλιοθήκης Benjamin Weseloh δήλωσε, ότι το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελείται κυρίως από πολύχρωμα σχέδια μιας παρέλασης Pride. «Αυτό δεν είναι σεξουαλικό με κανένα τρόπο» , είπε, σύμφωνα με το Chicago Tribune.

Και παρόλο που η βιβλιοθήκη έχει μόνο ένα αντίγραφο, ξαφνικά αυξήθηκε το ενδιαφέρον. Μπορεί ακόμη και να παραγγείλουν περισσότερα για να συμβαδίσουν με τη ζήτηση.

Στην ιστοσελίδα του εκδότη Magination Press, η συγγραφέας αναφέρει ότι: «Όταν έγραψα αυτή την ιστορία, ήθελα το Pride να παρουσιάζεται όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά. Ήθελα να υπάρχουν οι drag queens, οι τύποι με τα δερμάτινα, τα ουράνια τόξα, τα πολιτικά μηνύματα, οι dykes στις μηχανές τους – όλα όσα βλέπει κανείς στο Pride. Είναι πολύ ισχυρό το να επιτρέπεται σε κάτι να απεικονίζεται με αυθεντικότητα, διότι διδάσκει τα παιδιά, με έμμεσο τρόπο, να είναι όσο το δυνατόν πιο αυθεντικά γίνεται» .




Δες και αυτό!