Τα ομόφυλα ζευγάρια στη Γερμανία θα πρέπει να καταχωρούνται ως “άνδρας και γυναίκα” προκειμένου να παντρευτούν

29/08/2017
από

Παρά τη νομιμοποίηση των gay γάμων στη Γερμανία, τα ομόφυλα ζευγάρια στη χώρα θα πρέπει να καταχωρούνται (τουλάχιστον για έναν μήνα) ως “ένας και μία” σύζυγος. 

Τον Ιούλιο, ο πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier έβαλε την υπογραφή του στη σχετική ρύθμιση, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη -θετική- ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Ο νόμος άλλαξε, δίνοντας στα ομόφυλα ζευγάρια πλήρη συζυγικά δικαιώματα καθώς και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία.

Χάρη όμως σε μια “τεχνική βλάβη” στο λογισμικό, τα ζευγάρια θα πρέπει να εγγράφονται ως “ο σύζυγος και η σύζυγος”, προκειμένου να πάρουν το πιστοποιητικό γάμου.

Σύμφωνα με μια έκθεση στο Berliner Morgenpost, το ζήτημα του λογισμικού αποτελεί πρόβλημα σε όλη τη Γερμανία. Το λογισμικό δεν μπορεί να καταχωρήσει δύο άνδρες ή δύο γυναίκες που επιθυμούν να παντρευτούν, οπότε ένας από τους δύο αναγκάζεται να εγγραφεί με το αντίθετο φύλο.

Αν και τα ομόφυλα ζευγάρια θα είναι σε θέση να παντρευτούν από τον Οκτώβριο, το πρόβλημα στο λογισμικό δε θα έχει λυθεί μέχρι την 1η Νοεμβρίου. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και ο προγραμματιστής δήλωσαν ότι κάνουν ό,τι καλύτερο για λυθεί το πρόβλημα.




Δες και αυτό!