Οι 6 πιο ηλίθιες έρευνες/θεωρίες σχετικά με την ομοφυλοφιλία

22/08/2017

Πολλά είναι τα πράγματα που μπορούν να χαρακτηρίσουν την εποχή μας. Η τεχνολογία, το περιστασιακό σεξ, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, οι ζαβοί ηγέτες. Πάνω απ΄όλα, όμως, ζούμε στην εποχή της έρευνας. Δεν τολμάς να εκφράσεις μια άποψη και τσουπ υπάρχει και μια έρευνα που σχετίζεται μ’ αυτή (σ.σ την άποψη). Συμπέρασμα; Οι έρευνες είναι σαν τα σύκα που βρίσκεις στο χώμα. Κάποια είναι γλυκά για φάγωμα και κάποια σάπια. Πηγαίνοντας, τώρα, στο κομμάτι της ομοφυλοφιλίας, οι έρευνες – και κυρίως αυτές που επιτίθενται στα εγκεφαλικά σου κύτταρα – δίνουν και παίρνουν. Τι, δε με πιστεύετε;

“Τα gay άτομα ζουν συχνά δίπλα από καταστήματα καπνού…”

Η έρευνα αυτή μας έρχεται από το 2014 και από μια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ. Με τίτλο: “Tobacco use is substantially higher among sexual minorities than among heterosexuals”, η έρευνα αυτή διαπιστώνει ότι το κίνημα των ομόφυλων ζευγαριών (έτσι το αναφέρει) είχε ως αποτέλεσμα τα gay ζευγάρια να συγκεντρωθούν στις πιο αστικές γειτονιές, όπου υπάρχουν και περισσότεροι πωλητές καπνού. Πράγμα, που όπως διαπιστώνει η έρευνα, κάνει και πιο δύσκολη την προσπάθεια να κόψει κάποιος το τσιγάρο. Παρόλ΄αυτά, διευκρινίζεται ότι η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου μοτίβου που συνδέει τα ομόφυλα ζευγάρια με τους πωλητές καπνού δεν έχει διερευνηθεί.


“Οι άσχημες μυρωδιές κάνουν τους ανθρώπους να αντιτίθενται περισσότερο στους gay γάμους…”

Βρισκόμαστε ακόμη στο 2014 (εξαιρετική χρονιά) και σε μια έρευνα που υποστηρίζει ότι “οι αηδιαστικές μυρωδιές κάνουν τους ανθρώπους να είναι πιο συντηρητικοί απέναντι σε κάποια θέματα”, μεταξύ των οποίων και οι gay γάμοι. Με τίτλο “Disgust and the Politics of Sex”, η έρευνα υποστηρίζει ότι οι άσχημες μυρωδιές, όπως αυτή του εμετού, κάνει τους ανθρώπους πιο αρνητικούς απέναντι στην ομοφυλοφιλία. Για να φτάσουν σ΄αυτό το συμπέρασμα οι ερευνητές ζήτησαν από δύο ομάδες – τυχαία επιλεγμένων- ατόμων να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο πολιτικής φύσεως, επιλέγοντας μεταξύ του “καθόλου αηδιαστικό” μέχρι του “υπερβολικά αηδιαστικό”. Το ένα από τα δύο δωμάτια (όπου λάμβανε χώρα αυτό το επιστημονικό εγχείρημα) ήταν ποτισμένο με βουτανικό οξύ, κύριο συστατικό σε διάφορα υγρά του ανθρώπινου σώματος (βλ. πάλι εμετός), ενώ το άλλο όχι. Τα άτομα, λοιπόν, που βρίσκονταν στο δωμάτιο με το οξύ έδωσαν περισσότερες αρνητικές απαντήσεις σε θέματα που σχετίζονταν με τους gay γάμους.

Το συμπέρασμα που βλέπω εγώ; Αυτοί που είναι κατά της ομοφυλοφιλίας, μάλλον ζουν σε βρώμικα σπίτια.


“Για την λεσβιακή συμπεριφορά των γυναικών φταίνε οι άνδρες…”

Δυστυχώς, αυτή η έρευνα μας έρχεται (φέτος) από την Κύπρο και από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, η οποία με τίτλο «Η εξέλιξη της γυναικείας ομόφυλης έλξης: Η ανδρική επιλογή ως υπόθεση», αναφέρει ότι: «ένα σημαντικό ποσοστό των ανδρών επιθυμεί γυναίκες, που τους αρέσει και το ίδιο φύλο και γι’ αυτό οι γυναίκες παρουσιάζουν ομόφυλη σεξουαλική έλξη». Η μελέτη έγινε από τον Μενέλαο Αποστόλου και ρωτήθηκαν 1.509 ετεροφυλόφιλα άτομα σχετικά με την έλξη του ιδίου φύλου. Διαπίστωσε ότι το 34,3% των straight ανδρών προτιμούν μία σύντροφο που να προσελκύεται «κυρίως από άτομα του αντίθετου φύλου, αλλά περιστασιακά και από άτομα του ίδιου φύλου» .Μόνο το 7,8% των straight γυναικών αντέδρασε σ΄αυτήν την πρόταση όταν τους έγινε η ίδια ερώτηση. Η μελέτη διαπιστώνει: «Οι straight γυναίκες δεν επιθυμούν συντρόφους, που αισθάνονται ερωτική έλξη κι από άτομα του ίδιου φύλου, αλλά ένα σημαντικό ποσοστό straight ανδρών επιθυμούν οι σύντροφοί τους να αισθάνονται ερωτικά γι’ άλλες γυναίκες»… Κοινώς ο αστυνόμος, ως όργανο είναι και μπουζούκι.


“H αποφυγή της εκσπερμάτισης μπορεί να “θεραπεύσει” την ομοφυλοφιλία…”

Aυτή η έρευνα – ομορφιά μάς έρχεται από την επιστημόνισσα, Rita Strakosha. Για όσους δεν την γνωρίζετε, είναι αυτή που στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι η κακή διατροφή και το στρες “προκαλούν” ομοφυλοφιλία. Στη νέα της θεωρία, η Strakosha συστήνει μια θεραπεία για αυτούς που θέλουν να γίνουν straight. Mεταξύ άλλων, προτείνει και την αποφυγή της εκσπερμάτισης. Μόλις ολοκληρωθεί η λεγόμενη περίοδος αδρανοποίησης, η Strakosha ισχυρίζεται ότι η ετεροφυλοφιλική έλξη θα εμφανιστεί με μαγικό τρόπο. Όπως, δηλαδή, λειτουργεί και η επιστήμη. Ως απόδειξη, παρουσίασε μια αρχαία κινεζική θεωρία που ισχυρίστηκε ότι “εάν η επιθυμία σου είναι να ζήσεις μια μακρά και υγιή ζωή, δεν πρέπει να τελειώνεις περισσότερες από 24 φορές το χρόνο”. Παρουσίασε, μάλιστα, αρκετά περιστατικά “ασθενών” της, που τα κατάφεραν!


“Οι straight άνδρες βρίσκουν τους gay άντρες τόσο απωθητικούς όσο και τη σάπια σάρκα…”

Η έρευνα αυτή μας έρχεται από το American Institute of Bisexuality, το οποίο διαπίστωσε ότι οι straight άνδρες – ακόμη και εκείνοι που λένε ότι αποδέχονται την ομοφυλοφιλία- έχουν μια άσχημη φυσική αντίδραση όταν βλέπουν δύο άνδρες να εκδηλώνουν την αγάπη τους. Η Dr. Karen L Blair, υπεύθυνη της μελέτης, εξήγησε ότι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μια σειρά από εικόνες με “gay ζευγάρια που φιλιούνται”, “gay ζευγάρια που κρατούν τα χέρια”, “straight ζευγάρια που φιλιούνται”, “straight ζευγάρια που κρατούν τα χέρια”, “διάφορες βαρετές εικόνες (π.χ. συνδετήρες)” και “αηδιαστικές εικόνες (π.χ. σκουλήκια)”. Στη συνέχεια συνέλεξαν δείγματα σάλιου για να αξιολογήσουν την αλφα-αμυλάση των σάλιων ως απόκριση σε κάθε εικόνα. Τότε είναι που διαπίστωσαν ότι, στις εικόνες των gay ζευγαριών, οι συμμετέχοντες παρήγαγαν τα ίδια επίπεδα άλφα-αμυλάσης σε σάλιο, όπως όταν έβλεπαν εικόνες σάπιας σάρκας και σκουληκιών.


“Οι μαγνήτες αποδεικνύουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι αφύσικη…”

Ο Chibuihem Amalaha είναι ένας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Lagos στη Νιγηρία. Ο Amalaha έλαβε τους επαίνους των καθηγητών του, αφού όπως υποστηρίζει, κατάφερε να αποδείξει ότι δεν υπάρχει τίποτα φυσικό στην ομοφυλοφιλία. Και το έκανε χρησιμοποιώντας 2 μαγνήτες. Οπαδός, λοιπόν, του “τα ετερώνυμα έλκονται” ο Αmalaha υποστήριξε ότι “όπως οι πόλοι των μαγνητών απωθούν τους ίδιους τύπους, έτσι και ένας άνδρας δεν μπορεί να προσελκύσει κάποιον άλλον άνδρα, γιατί είναι το ίδιο”. Θεωρία τομή έτσι;

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!