Συνέντευξη: Davey Wavey

21/08/2017

Αν και πολλοί στις μέρες μας οικειοποιούνται τον τίτλο του “ΥοuTube Star”, λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά το αξίζουν. Ο Davey Wavey είναι σίγουρα ένας απ΄αυτούς – οι 300 εκατομμύρια προβολές δεν σου αφήνουν, εξάλλου, περιθώρια αμφισβήτησης – με πολλά μέσα να κάνουν λόγο για την κορυφαία online προσωπικότητα της gay κοινότητας. Ο Davey αφήνει για λίγο τα γυρίσματα και μας μιλά για το τι σημαίνει να είσαι ο πιο αναγνωρίσιμος gay vlogger στον κόσμο.

Εδώ και 10 χρόνια έχεις μια δυναμική παρουσία στο YouTube. Πώς ξεκίνησε όλο αυτό;

Θα ήθελα να πω ότι είχα τη σοφία και τη διορατικότητα να οραματιστώ την καριέρα μου στο ΥouTube, όταν ξεκίνησα πριν από δέκα χρόνια, αλλά πραγματικά δεν την είχα. Για εμένα, η χρήση του YouTube ήταν ένας τρόπος να καταγράφω σ’ ένα βίντεο- ημερολόγιο τη ζωή μου, τα βιβλία που διάβαζα, τα μέρη που επισκεπτόμουν και τους ανθρώπους που αγάπησα. Τότε, μια μέρα, έκανα ένα βίντεο για τον γείτονά μου – τον οποίο έτυχε να πιάσω να αυνανίζεται. Απ΄ότι φαίνεται, αρκετός κόσμος πρέπει να ψάχνει για γείτονες που αυνανίζονται στο ΥουΤube, γιατί αυτό πυροδότησε ολόκληρη την καριέρα μου. Φυσικά, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ όλα αυτά τα χρόνια… και το περιεχόμενό μου συνεχίζει να εξελίσσεται.

Τι έκανε ο Davey Wavey πριν κατακτήσει το διαδίκτυο;

Πριν το YouTube, η ενασχόληση μου είχε να κάνει με την online επικοινωνία και τη συγκέντρωση χρημάτων για το Συμβούλιο Οικογενειακής Ισότητας στη Βοστώνη (The Family Equality Council). Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που υποστηρίζει LGBTQ + οικογένειες.

Πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα ενός διάσημου vlogger και πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου μετά απ΄όλη αυτή την αναγνωρισιμότητα.

Δε θα χρησιμοποιούσα τη λέξη “δύσκολη” για να περιγράψω τη ζωή μου. Νιώθω απίστευτα ευγνώμων για τις ευκαιρίες που μου έχει προσφέρει η δουλειά μου. Από το να γνωρίζω τόσο εξαιρετικούς και ταλαντούχους ανθρώπους, μέχρι να ταξιδεύω στον κόσμο και να μοιράζομαι ιστορίες για την υποστήριξη μιας κοινότητας τόσο πολύχρωμης και ποικιλόμορφης, όπως η δική μας. Τσιμπάω τον εαυτό μου καθημερινά. Αισθάνομαι ότι έχω την καλύτερη δουλειά του κόσμου.

Αρκετά από τα βίντεο σου ασχολούνται με διάφορες πτυχές της σεξουαλικής ζωής. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Κάνω βίντεο καλύπτοντας θέματα με τα οποία είμαι παθιασμένος. Τυχαίνει να είμαι πολύ παθιασμένος με το σεξ… οπότε, γι΄αυτό ακριβώς μιλάω. Για τους gay άνδρες, επίσης, πιστεύω ότι πρόκειται για ένα θέμα που υπάρχει ακόμη αρκετός χώρος για βελτίωση. Πιστεύω, ότι κάνουμε αρκετό σεξ, αλλά σε σχέση με όλες τις φαντασιώσεις που υπάρχουν, πόσο απ΄αυτό το σεξ είναι πραγματικά καλό; Και πόσο απ΄αυτό μας γεμίζει; Επιπλέον, η απόλαυση έχει τη δυνατότητα να θεραπεύει – και είμαστε μια κοινότητα που μπορεί να εκμεταλλευτεί πραγματικά αυτή τη θεραπεία.


Εσύ έχεις ταμπού στο σεξ;

Φυσικά! Όταν βουτάμε στον κόσμο του gay σεξ, είμαι συνήθως ο πρώτος άνθρωπος που θα ντραπεί ή θα αισθανθεί άβολα. Αλλά, γι΄αυτό ακριβώς, έχει τόσο ενδιαφέρον για εμένα. Όταν αισθάνεσαι άβολα διευρύνεις τα όριά σου και το μυαλό σου – και αυτό είναι περισσότερο συναρπαστικό απ΄ότι ντροπιαστικό.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αλήθεια γύρω από το σεξ που έχεις ανακαλύψει;

Αυτοί που ασχολούνται με τη γιόγκα προσπαθούν να ανακαλύψουν την αλήθεια μέσω των κινήσεων. Οι Βουδιστές προσπαθούν να την ανακαλύψουν μέσω του διαλογισμού. Σύμφωνα μ’ έναν από τους προπονητές τάντρας, με τους οποίους έχω δουλέψει, το τάντρα έχει να κάνει με την ανακάλυψη της αλήθειας μέσω της σεξουαλικής ενέργειας. Και μία από τις πιο δυνατές αλήθειες που έχω μάθει είναι, ότι το να ζητάς αυτό που επιθυμείς στο σεξ είναι μια μεταφορά του να ζητάς αυτό που επιθυμείς στη ζωή.. και συχνά δεν κάνουμε τίποτα από τα δύο. Υπάρχει ένα τέλειο παιχνίδι που έχουμε καταγράψει σε βίντεο που λέγεται “εκφράζοντας τις επιθυμίες”, στο οποίο κάνεις ακριβώς αυτο. Δημιουργείς ένα ασφαλές περιβάλλον με τον σύντροφό σου ή τον εραστή σου και ζητάτε εναλλάξ αυτά που πραγματικά θέλετε. Είναι τέλειο!

Σε έχουμε δει, μεταξύ άλλων, να παίρνεις συνεντεύξεις από διάφορα πρόσωπα. Από ποιον θέλεις οπωσδήποτε να πάρεις συνέντευξη (και δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα);

Από μια straight drag queen.

Ποιο από τα βίντεο που έχεις κάνει ξεχωρίζεις και γιατί;

Πριν από χρόνια έκανα συνέντευξη με μια γυναίκα που λεγόταν Sister Paula. Είναι μια τρανς που έκανε μετάβαση δεκαετίες πριν και ήταν μια πραγματική απόλαυση. Πέταξε μέχρι το Πορτλαντ για να της πάρω συνέντευξη, μετά από ένα σχόλιο που άφησε στη σελίδα μου στο Facebook για τον Justin Bieber. Είναι ένα διαμάντι.

Έχεις κάνει πολλά ταξίδια, αλλά ποτέ στην Ελλάδα. Γιατί;

Δε με έχουν καλέσει ποτε. Θα ήθελα πολύ να έρθω στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους άνδρες και στο φαγητό, το πρόσωπο μου και ο κώλος μου θα ήταν πάντοτε γεμάτα.

Ποιος είναι ο στόχος όλων αυτών των βίντεο;

Μέσα από μια ζουμερή και πολύχρωμη αφήγηση, ο στόχος των βίντεό μου είναι να προσκαλέσω τους άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή με άλλους άνδρες σ’ έναν παιχνιδιάρικο κόσμο εορτασμού και αισθησιακής εξερεύνησης.

Φαντάζομαι δέχεσαι πολλές κριτικές και αρνητικά σχόλια. Πώς το αντιμετωπίζεις; Ποια απ΄αυτά τα σχόλια μπορεί να σ΄ενοχλήσουν;

Υπάρχουν δύο είδη αρνητικών σχολίων. Αυτά που είναι εποικοδομητικά και αυτά που εκτιμώ. Δεν προσποιούμαι ότι έχω όλες τις απαντήσεις και ξέρω ότι υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης. Όταν οι άνθρωποι παρέχουν εποικοδομητική ανατροφοδότηση, ακούω. Ο δεύτερος τύπος σχολίων είναι καταστροφικός και είναι γιατί καταλαβαίνω ότι κάτι σχετικά μ΄εμένα ή με το περιεχόμενό μου προκαλεί τις δικές τους ανασφάλειες. Σ΄αυτές τις περιπτώσεις, προσπαθώ να αισθάνομαι συμπόνια για το άτομο αυτό και για το τι μπορεί να περνάει.

Τι απαντάς σ΄όσους σε κατηγορούν ότι προωθείς τη στερεοτυπική εικόνα που έχουμε συνηθίσει για τους gay (αυτή του gay γυμνασμένου λευκού άνδρα); 

Έχουμε έρθει σ΄αυτόν τον κόσμο για να είμαστε ο εαυτός μάς. Με πολλούς τρόπους είμαι στερεοτυπικός. Έχω ψηλή φωνή και πηγαίνω συχνά στο γυμναστήριο. Με άλλους τρόπους, σπάω το στερεότυπο. Δεν έχω ποτέ γευτεί αλκοόλ, δεν κάνω πάρτι ή πάω για κλάμπινγκ. Δεν πρόκειται, όμως, να ξεκινήσω να παίζω ποδόσφαιρο – το οποίο δεν μ ΄αρέσει- για να σπάσω ένα στερεότυπο. Αν ζεις τη ζωή σου για να σπας τα στερεότυπα, χάνεις τον εαυτό σου στην πορεία. Απλά κάνω τα πράγματα που μ΄αρέσει να κάνω, ανεξάρτητα από τη σχέση που έχουν αυτά τα πράγματα με τις οπτικές των ανθρώπων γύρω από τα στερεότυπα.

Τι άλλο να περιμένουμε από εσένα;

Η Όπρα λέει ότι η δημιουργία προσδοκιών προκαλεί απογοήτευση … οπότε μην περιμένετε τίποτα και ίσως θα εκπλαγείτε ευχάριστα.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!