Συγκινητικές εικόνες από την αγρυπνία του Charlottesville

18/08/2017
από

Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν, τραγουδώντας το Amazing Grace και φωνάζοντας “η αγάπη κερδίζει” .

Το σοκ και το ξέσπασμα της πορείας υπεράσπισης των λευκών κι η επακόλουθη βία στο Charlottesville της Βιρτζίνια εξακολουθούν να αντηχούν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε με αφορμή την απομάκρυνση του αγάλματος του συνομοσπονδιακού στρατηγού Ρόμπερτ Λι. Παρόλο που υπήρχε σημαντική αστυνομική παρουσία, από τη συμπλοκή και τη βία που ξέσπασε, μια γυναίκα, η Heather Heyer, σκοτώθηκε, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Χθες το βράδυ όμως ανακτήθηκε η ελπίδα, η αγάπη κι η ενότητα, όταν εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν στον υπέθρυο χώρο του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια (UVA) για μία συγκινητική αγρυπνία υπό το φως των κεριών.

Το UVA ήταν ο χώρος, που είχε πραγματοποιηθεί η πορεία υπεράσπισης των λευκών την Παρασκευή το βράδυ. Χτες τη νύχτα, ο ίδιος χώρος της πανεπιστημιούπολης φωτίστηκε με πολύ διαφορετικό τρόπο. Το φως των κεριών πλημμύρισε την περιοχή, καθώς ο κόσμος τραγουδούσε, φώναζε και στεκόταν εκεί μαζί. Φωτογραφίες και βίντεο απέκλεισαν το twitter. Οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν εκεί άναψαν κεριά, έλεγαν «η αγάπη κερδίζει» και τραγουδούσαν μαζί.

Ίσως ένα από τα ισχυρότερα μηνύματα ήταν αυτό της αποκατάστασης. Οι λευκοί υπερασπιστές τραγουδούσαν το Σαββατοκύριακο «δεν θα μας αντικαταστήσετε» , αλλά χθες το βράδυ οι άνθρωποι στέκονταν στο ίδιο σημείο που είχαν σταθεί εκείνοι.

Μάλιστα, ο ανοιχτά gay CEO της Apple, Tim Cook έστειλει ένα μήνυμα στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας παγκοσμίως καταδικάζοντας το ρατσισμό και τη φανατισμό με αφορμή τις βίαιες διαμαρτυρίες στο Charlottesville της Βιρτζίνια, το Σαββατοκύριακο.

Μετά από τα τραγικά και αποτρόπαια γεγονότα στο Charlottesville, εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να βοηθήσουμε τους οργανισμούς, που εργάζονται για να απαλλαγεί η χώρα μας από το μίσος. Η Apple θα καταβάλλει εισφορές ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε κάθε Νομικό Κέντρο Southern Poverty και στην Anti-Defamation League.”




Δες και αυτό!