Οι Imagine Dragons οργανώνουν το LoveLoud για την LGBTQI+ νεολαία

16/08/2017
από

Ο frontman των Imagine Dragons, Dan Reynolds, θέλει να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τα υψηλά ποσοστά αυτοκτονίας των LGBTQI+ εφήβων, που αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου τους στην Γιούτα, με ένα ολοκαίνουριο μουσικό φεστιβάλ.

Ο τραγουδιστής συνεργάστηκε με το GLAAD, το Trevor, το Encircle και το STAND4KIND για να δημιουργήσει το μουσικό φεστιβάλ με τίτλο LoveLoud, που γιορτάζει την LGBTQ κοινότητα. Ο ανοιχτά gay τραγουδιστής Tyler Glenn είναι ο επικεφαλής του μουσικού φεστιβάλ μαζί με τους Imagine Dragons ( Dan Reynolds, Wayne Sermon, Ben McKee, and Daniel Platzman), τους Krewella, τον Nicholas Petricca από τους Walk the Moon, τον Joshua James και την Aja Volkman.

Ο Reynolds μεγάλωσε ως μορμόνος στη Γιούτα και καταλαβαίνει πόσο επιζήμιος μπορεί να είναι αυτός ο συντηρητισμός.

Έχω διδαχθεί μέσα από τον μορμονισμό, ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος ήταν αμαρτία. Δεν το είχα σκεφτεί πολύ [και] δεν είχα πολλούς ανθρώπους γύρω μου που να είναι γκέι” , δήλωσε στο Out Magazine.

Τα τελευταία μόλις δύο χρόνια συνειδητοποίησα, ότι δεν μπορούσα να ζήσω ως ένας ήσυχος ειρηνιστής. Πραγματικά, ένιωσα ότι η καρδιά μου είχε γίνει πιο συμπονετική για μερικές από τις μεγαλύτερες πληγές που προκαλούνται από τη θρησκεία. Νόμιζα ότι, με το να μην μιλήσω ανοιχτά, έκανα μεγάλο κακό στην κοινότητά μου, αλλά και στους ανθρώπους που ακολουθούν τη μπάντα μου» .

Ο Reynolds συνειδητοποίησε ακόμη ότι κι αυτός είχε υποφέρει από πνευματική κακοποίηση μεγαλώνοντας σ’ ένα τόσο αυστηρών αρχών σπίτι:

«Ένιωθα ένοχος για πράγματα που, όπως κατάλαβα μεγαλώνοντας δεν θα έπρεπε να αισθάνομαι ένοχος, κι αυτό με έκανε να μπερδεύομαι με πολλούς τρόπους. Μπερδευόμουν αναφορικά με τη σεξουαλικότητά μου σε σημείο κατάθλιψης.

Με έκανε να συνειδητοποιήσω, ότι, όταν κάποιος που είναι LGBTQ άτομο ακούει πως η πιο έμφυτη αίσθηση της ύπαρξής του και η πιο έμφυτη, αμετάβλητη αίσθηση της σεξουαλικότητάς του, που είναι το πιο όμορφο πράγμα που πρέπει να το γιορτάζει, είναι αμαρτία, αυτό είναι η πιο κακοποιητική πράξη.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχω δει τη ζημιά που προκαλείται από όλο αυτό στη νεολαία, που ξεκινάει από το σπίτι τους, είτε με την αίσθηση της αμαρτίας και του βρώμικου είτε του λάθους και της καταπίεσης – κι ακόμη χειρότερα, όλο αυτό οδηγεί στην αυτοκτονία.”

“Εάν ένα παιδί δεν γίνεται δεκτό από το σπίτι του, είναι πιο πιθανό να αυτοκτονήσει ή να στραφεί σε ουσίες” , εξήγησε ο Reynolds:

Νιώθω μεγάλη λύπη, που κράτησα τόσα πολλά χρόνια τη σιωπή μου και τώρα θέλω απλώς να κάνω ό, τι μπορώ για να βοηθήσω τη LGBTQ νεολαία μου. Να ξέρουν ότι δεν είναι αμαρτωλές/οί, είναι τέλειες/οι, υπέροχες κι υπέροχοι όπως είναι, κι αν υπάρχει Θεός, τους αγαπάει.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!