Mε ασιτία ισχυρίζεται πως θεραπεύει την ομοφυλοφιλία μια εκκλησία στη Βρετανία

14/08/2017
από

Tον Μάρτιο, η κυβέρνηση της Theresa May αρνήθηκε να ανακηρύξει παράνομη τη “θεραπεία της ομοφυλοφιλίας” και να τώρα, που μία βρετανική εκκλησία ισχυρίζεται ότι βρήκε το “αντίδοτό” της στην ασιτία.

Το Mountain of Fire and Miracles Ministry, με υποκατάστημα στο Anfield, θέτει τους LGBTI ανθρώπους σε τριήμερη ασιτία, αναγκάζοντάς τους να μένουν χωρίς φαγητό ή νερό και με αυτόν τον τρόπο ισχυρίζονται ότι θεραπεύονται από την “ομοφυλοφυλία” τους.

Ένας δημοσιογράφος μπήκε μυστικά, ως άνθρωπος που αμφισβητεί τη σεξουαλικότητά του για να ανακαλύψει το τι γίνεται. Ο βοηθός του ιερέα της εκκλησίας είπε στον ρεπόρτερ ότι να το είναι ομοφυλόφιλος είναι «βιολογικό λάθος» και η θεραπεία «θα του επιτρέψει να παντρευτεί και να κάνει παιδιά» .

Ο «αδελφός Μιχαήλ» είπε ότι για να «θεραπευτεί» , έπρεπε να «ταπεινώσει την ψυχή του» με το να πεινάσει και να μην πιει νερό για 24 ώρες, πριν πάρει μέρος σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα προσευχής. Προσφέρεται ακόμη ένα πλήρες τριήμερο μάθημα χωρίς προειδοποίηση ή πρόσκληση για σωματική ή ιατρική εξέταση.

Η τριήμερη θεραπεία περιλαμβάνει διαμονή στην εκκλησία, προσευχή επί τρεις ώρες τη φορά, χωρίς φαγητό και νερό, μέχρι την τρίτη μέρα – όταν σου δίνουν «καρπούς από την εκκλησία».

Ο Dr Desmond Sanusi, ο πάστορας της εκκλησίας ισχυρίζεται ότι εδώ και 20 χρόνια που ο αδελφός Μιχαήλ προσφέρει αυτή τη θεραπεία, «κανείς δεν έχει έχει πεθάνει» .

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Αδελφό Μιχαήλ αναφέρθηκε ότι ήταν ο ίδιος ομοφυλόφιλος ως «εξαπατημένος από τον Σατανά» κι ισχυρίστηκε ότι οι άνθρωποι αυτοπροσδιορίζονται ως ομοφυλόφιλοι μόνο για να αποκτήσουν «διασημότητα» .

«Ευχαριστώ τον Θεό που έχεις έρθει και που πιστεύεις ότι θα λάβεις βοήθεια και ξέρω ότι θα πάρεις τη βοήθεια αυτή» , είπε. «Με τη βοήθεια του Θεού και με προσευχή θα αποκτήσεις παιδιά. Θα παντρευτείς και θα έχεις τα δικά σου παιδιά» .

Το Υπουργείο Υγείας ισχυρίστηκε ότι είχε «λάβει ήδη τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει την πρακτική της θεραπείας μετατροπής ομοφυλοφίλων στο Ηνωμένο Βασίλειο» .

Η θεραπεία μετατροπής δεν λειτουργεί και κάθε προσπάθεια να «θεραπευτεί» από τη σεξουαλικότητά σου ένα άτομα θεωρείται ευρέως επιβλαβής για την ψυχική και σωματική του υγεία.




Δες και αυτό!