Υπουργός Παιδείας από τη Ν. Αφρική χαστούκισε γυναίκα, επειδή τον αποκάλεσε gay

08/08/2017
από

Ο υπουργός δήλωσε, ότι παρόλο που τον προκάλεσε, έπρεπε να κρατήσει την αυτοσυγκράτησή του.

Ένας υπουργός της Νότιας Αφρικής ζήτησε συγγνώμη, επειδή κατηγορήθηκε ότι χτύπησε μια γυναίκα επειδή τον αποκάλεσε gay. Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Mduduzi Manana ήταν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, όταν μία γυναίκα τον “προσέβαλε” .

Ο Manana εξέφρασε τη λύπη του για το «επαίσχυντο περιστατικό» και δήλωσε, ότι παρόλο που η γυναίκα αυτή τον προκάλεσε, εκείνος έπρεπε να κρατήσει την αυτοσυγκράτησή του.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε στην Agence France-Presse ότι ερεύνησαν το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στις 3 το πρωί της Κυριακής. Μία μαγνητοσκόπηση δείχνει τον Manana με τον αδελφό της γυναίκας. Το πρόσωπο, που φέρεται να είναι ο υπουργός, φαίνεται ότι χαστουκίζει στο πρόσωπο τη γυναίκα, όταν εκείνη τον αποκάλεσε ομοφυλόφιλο.

Ωστόσο, ένας δημοσιογράφος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ήταν μάρτυρας της επίθεσης, δήλωσε ότι τα πράγματα ήταν ακόμη πιο ακραία. Ο δημοσιογράφος του SABC Lumko Jimlongo αναφέρει ότι η γυναίκα δέχθηκε και δεύτερη επίθεση, καθώς περπατούσε προς την έξοδο.

«Έπεσε στο πάτωμα» , δηλώνει ο Kimlongo. “Πήγε να την καταπατήσει… και το πόδι του ήταν στο κεφάλι της.

Η έκταση των τραυματισμών της γυναίκας παραμένει άγνωστη.

«Αυτό το επαίσχυντο περιστατικό δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί» , δήλωσε ο Manana:

«Γνωρίζω ότι οι πράξεις μου, καθώς κι αυτές των ανθρώπων του κόμματός μου έχουν απογοητεύσει και έχουν βλάψει πολλούς ανθρώπους στη χώρα. Ως ηγέτης, θα έπρεπε να γνωρίζω καλύτερα και να ενεργήσω καλύτερα. Θα τηρήσω πλήρως τη διαδικασία που ορίζεται από το νόμο και θα δώσω την πλήρη συνεργασία μου» .

Ο Manana εξέφρασε ακόμη τη συγγνώμη του «στο θύμα, στην οικογένειά της … και σε όλους τους Νοτιοαφρικανούς» και ελπίζει να καταφέρει να μιλήσει και προσωπικά μαζί τους για να «αποκαταστήσει τη ζημιά που έχει συμβεί» .




Δες και αυτό!