Πώς άλλαξε η ζωή ενός ζευγαριού μετά από ομοφοβική επίθεση εναντίον του;

07/08/2017
από

Ο James κι ο Dain τα τελευταία 5 χρόνια είναι μαζί. Αποφάσισαν να κάνουν σχέση μετά από αρκετό καιρό, που συνομιλούσαν μέσω ενός app γνωριμιών. Κανείς από τους δύο βέβαια δεν περίμενε ότι λίγο καιρό αργότερα θα ζούσαν μία επεισοδιακή νύχτα, που η σχέση τους θα ήταν αφορμή για μία βάναυση ομοφοβική επίθεση εναντίον τους.

Ένα ξέγνοιαστο βράδυ που διασκέδαζαν σε κάποιο club κατά τη διάρκεια των διακοπών τους έμελλε να είναι μοιραίο και να στιγματήσει την ζωή τους:

«Ήταν γύρω στις 3 το πρωί, όταν κατάλαβα ότι δύο τύποι μας κοιτούσαν περίεργα. Μέχρι τότε χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια από κάποιον για να με τρομάξει, αλλά εδώ κατάλαβα από την αρχή ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά και ότι πιο συνετό πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βγούμε από το μαγαζί το δυνατόν γρηγορότερα και να μπούμε στο πρώτο ταξί για να αποφύγουμε ό,τι πιθανόν θα συνέβαινε» , αφηγείται το νεαρός.

Όμως, δεν πρόλαβαν να αποφύγουν τη συμπλοκή. Οι δύο ύποπτοι άρχισαν να τρέχουν καταπάνω τους, φωνάζοντας “βρωμοαδερφές”, τους χτύπησαν, τους έσυραν στο πεζοδρόμιο, συνεχίζοντας να τους κλωτσούν στο πρόσωπο. Την επίθεση αντιλήφθηκε ένας περαστικός οδηγός ταξί που κάλεσε την αστυνομία.

Ο Dain, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόροείχε χάσει την όρασή του. Πέρασαν 8 εβδομάδες μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα κι εξαιτίας της επίθεσης αναγκάστηκε να αναβάλει την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο και να μην παρουσιαστεί στη δουλειά του.

Οι δυο τους θα θυμούνται για πάντα εκείνη τη νύχτα που τους επιτέθηκαν και που παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους, μόνο και μόνο επειδή είναι gay. Κι οι δύο αποκαλύπτουν ότι η επίθεση δυνάμωσε τη σχέση τους και όσα αισθάνονταν ο ένας για τον άλλο. Ο Dain λέει ότι βγήκε πιο δυνατός απ’ όλο αυτό, ο James, ωστόσο, δηλώνει ότι το περιστατικό τον άλλαξε με τρόπο που πριν δεν θα μπορούσε να διανοηθεί.

Οι δράστες καταδικάστηκαν σε ποινή 7 ετών για ομοφοβική επίθεση.




Δες και αυτό!