Αυτό είναι το βίντεο των Rainbow Riots (που παραλίγο να τους στείλει στη φυλακή)

03/08/2017
από

Το πρωτοποριακό φιλανθρωπικό group με μουσική από LGBTQ καλλιτέχνες από μερικές από τις πιο αντι-gay χώρες του κόσμου κυκλοφόρησε.

Ο τίτλος του τραγουδιού είναι “Let’s dance all night for freedom!” (ας χορέψουμε όλη τη νύχτα για ελευθερία), ένας αναζωογονητικός ύμνος στην ελευθερία.

Οι Rainbow Riots απαρτίζονται από LGBTQ καλλιτέχνες από χώρες όπως η Ουγκάντα, το Μαλάουι κι η Τζαμάικα, όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με φυλάκιση πάνω από μία δεκαετία κι η βία κατά της LGBTQI+ κοινότητας από τους πολίτες, αλλά και τις αρχές είναι ευρέως διαδεδομένη.

Οι καλλιτέχνες σχεδόν συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του βίντεο, για τη χρήση μακιγιάζ στα χρώματα του ουράνιου τόξου, υπογραμμίζοντας τον λόγο για τον οποίο σχηματίστηκαν εξ αρχής οι Rainbow Riots.

Όλα τα κέρδη από την πώληση του άλμπουμ τους θα πάνε σε φιλανθρωπίες για τη στήριξη των LGBTQI+ δικαιωμάτων.

Το Rainbow Riots δημιουργήθηκε από τον Σουηδό καλλιτέχνη κι ακτιβιστή Petter Wallenberg, ο οποίος ξεκίνησε το έργο, αφού βρέθηκε στη μέση μιας βίαιης αστυνομικής επιδρομής στο Ugandan Pride το καλοκαίρι του 2016.

Ο Wallenberg δηλώνει:

Φανταστείτε ότι η ύπαρξή σας είναι έγκλημα κι ότι η αστυνομία, οι αρχές κι ο όχλος σας κυνηγούν μόνο και μόνο επειδή είστε αυτές/αυτοί που είστε. Αυτή είναι η πραγματικότητα των LGBTQ ανθρώπων σε πολλές χώρες του κόσμου. Δημιούργησα τους Rainbow Riots ως κίνημα για την καταπολέμηση τυραννίας με σκοπό την ελευθερία” .

Ένας άλλος καλλιτέχνης που συμμετέχει στο group από την Ουγκάντα αναφέρει το εξής: «Οι ζωές μας βρίσκονται ήδη σε κίνδυνο – δεν βοηθά εάν παραμείνουμε ήσυχοι» .

Δείτε το υπέροχο βίντεο:




Δες και αυτό!