Ο Επικεφαλής Ακτοφυλακής των ΗΠΑ στα τρανς άτομα: «Δεν θα σας γυρίσω την πλάτη μου»

02/08/2017
από

Το σώμα Αμερικανικής Ακτοφυλακής παίρνει θέση απέναντι στην προτεινόμενη στρατιωτική απαγόρευση του Donald Trump.

Ο Διοικητής Paul Zukunft, ο οποίος μίλησε στην έδρα του Κέντρου Στρατηγικών & Διεθνών Σπουδών στην Ουάσινγκτον, επιβεβαίωσε την υποστήριξή του προς τα τρανς άτομα που ανήκουν στο προσωπικό.

Αυτή η στήριξη έρχεται την ίδια μέρα με την δημοσίευση της δημοσκόπησης του Reuters, που αποκαλύπτει, ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει τη συμμετοχή των τρανς ατόμων στο στρατό.

«Το πρώτο πράγμα που κάναμε [μετά την ανακοίνωση του Trump] ήταν να επικοινωνήσουμε με τα 13 μέλη της Λιμενικής Συνομοσπονδίας, που είναι τρανς άτομα και ζουν και εργάζονται με ορατότητα» , δήλωσε ο Zukunft, προσθέτοντας ότι:

«Μίλησα προσωπικά με την κ. Taylor Miller, η οποία εμφανίστηκε στην Washington Post την περασμένη εβδομάδα. Αν διαβάσετε την ιστορία της, η οικογένειά της την έχει αποκληρώσει. Η οικογένειά της πια είναι το Λιμενικό Σώμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Miller είναι μέλος της Ακτοπλοΐας από την ηλικία των 27 ετών και είναι τρανς γυναίκα. Στην Washington Post, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Νιώθω πολύ ανεπιθύμητη [μετά από τα νέα σχετικά με την απαγόρευση]. Ταπεινωμένη και ντροπιασμένη. Τον περασμένο μήνα βοήθησα τη μονάδα μου, καθώς έθεσε σε εφαρμογή μια πολιτική κατάρτισης για τις υπηρεσίες των τρανς ατόμων και να πού φτάσαμε σε λιγότερο από ένα μήνα. Ναι, έτσι ξαφνικά, νιώθω σα να πρέπει να πάρω πίσω τα λόγια μου.

Ο Zukunft, ωστόσο, ήθελε να υποστηρίξει ρητά την Miller κι αυτό να γίνει σαφές και να είναι ξεκάθαρο:

«Είπα στην Taylor “δεν θα σας γυρίσω την πλάτη μου” . Έχουμε κάνει μια επένδυση σε σας κι έχετε κάνει κι εσείς μια επένδυση στην Ακτοφυλακή και δεν θα προδόσω την πίστη σας” .

Επίσης αποκάλυψε, ότι η Ακτοφυλακή έχει συγκεντρώσει μια ομάδα στρατιωτικών δικηγόρων για το θέμα. Αυτή η εξέλιξη ευθυγραμμίζεται και με άλλες αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένου του Στρατού Ξηράς και του Ναυτικού.
Μέχρι τώρα, οι Γενικοί Διευθυντές Προσωπικού εξέδωσαν επιστολή, που δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής μέχρι την περαιτέρω καθοδήγηση.




Δες και αυτό!