Η 1η αγωγή της Κίνας για διάκριση σε βάρος LGBTI ατόμου κερδήθηκε!

28/07/2017
από

Τρανς άνδρας, που απολύθηκε άδικα από τη δουλειά λόγω διακρίσεων, κέρδισε τη δικαστική διαμάχη στην Κίνα.

Ένας 29χρονος τρανς άνδρας, που απολύθηκε άδικα από τη δουλειά του στην Κίνα, κέρδισε τη δικαστική μάχη εναντίον του πρώην εργοδότη του.

Αυτή είναι η πρώτη αγωγής της Κίνας με βάση τη διάκριση ενός LGBTI ατόμου. Ο άνθρωπος αυτός – γνωστός μόνο ως ο κ. C – εργαζόταν στην Ciming Checkup μία εταιρία που παρέχει υπηρεσίες υγείας. Ο κ. C δήλωσε ότι είχε υποστεί αδικαιολόγητη μεταχείριση και διακρίσεις, επειδή ήταν τρανς άτομο. Το περιφερειακό δικαστήριο στη νοτιοδυτική πόλη Guiyang συμφώνησε.

Έδωσε εντολή στην Ciming να καταβάλει στον κ. C 253.49 ευρώ αποζημίωση.

«Πέρα από μια επίσημη συγγνώμη από την Ciming, νομίζω ότι αυτή η αγωγή έχει επιτύχει το σκοπό της» , είπε ο κ. C στην The Associated Press.

«Δεν ήταν θέμα χρημάτων. Ελπίζουμε, μέσα από αυτή την υπόθεση, άνθρωποι σε παρόμοια κατάσταση θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν δικαιώματα και ελπίζουμε ότι τελικά αυτό θα οδηγήσει σε ένα νόμο κατά των διακρίσεων στο χώρο εργασίας» .

Η Κίνα αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1997. Η Κινεζική Ψυχιατρική Ένωση την κατάργησε από τον κατάλογο των ψυχικών διαταραχών το 2001.




Δες και αυτό!