11 LGBT χαρακτήρες από το Game of Thrones

24/07/2017
από

Το μυθικό Westeros, γεμάτο από προδοσίες, δολοπλοκίες, πάθη, μαγεία, εκδίκηση, αιματηρές μάχες, δράκους και White Walkers.

Εκεί, όπου οι ζωές των πρωταγωνιστών συνδέονται με τρόπους ανεξήγητους, εκεί όπου η φύση κι η κοινωνία των ανθρώπων δεν αποτελούν το όριο, εκεί που η δύναμη, η εξουσία, η δικαίωση κι ο θάνατος στοιχειοθετούν το νόημα της ζωής.

Με αφορμή την έναρξη της καινούργιας season συγκεντρώσαμε τους LGBT χαρακτήρες του Game of Thrones:


1. Yara Greyjoy
Λεσβία
Παρόλο που η πρόταση γάμου στην βασίλισσα των δράκων δεν καρποφόρησε, οι πιθανότητές της να κατακτήσει το Westeros με τις συμμαχίες, που έχει συνάψει είναι αρκετές.


2. Brienne of Tarth
Gender – Nonconforming
Αυτοθυσία, ήθος, ιπποτισμός. Η Brienne δεν νοιάζεται για την εξουσία κι όλο το δράμα γύρω από αυτό. Γνωρίζει το χρέος της και είναι τιμή της να το υπηρετήσει. Κλασική paladin.


3. Arya Stark
Gender-Nonconforming/Trans*
Με την ικανότητά της να μπορεί να μεταβαίνει από το ένα φύλο στο άλλο, η νεαρή Stark, ίσως είναι η μόνη, που μπορεί να εκθρονίσει την βασίλισσα Cercei και να κατακτήσει το Westeros.


4. Daenerys Targaryen
Bisexual
Έχει πολλά toy boys που παίζει, ενώ φλερτάρει ανοιχτά και με τη βασίλισσα Yara Greyjoy, η Khaleesi έσπασε τις αλυσίδες της σκλαβιάς και κατέκτησε τις καρδιές των ανθρώπων. Πολλοί λένε, ότι σε αυτή τη σεζόν θα καταφέρει να κατακτήσει τον Iron Throne με τη δύναμη των δράκων της και την Yara στο πλευρό της.


5. Oberyn Martell
Pansexual
Πριν το Βουνό του συνθλίψει το κεφάλι, απολαύσαμε έστω και για λίγο την περσόνα αυτού του χαρακτήρα. Εκπληκτικός πολεμιστής και εραστής.


6. Renly Baratheon
Gay
Δυστυχώς, από τον πρώτο κύκλο τον χάσαμε.


7. Hodor
Asexual
Κι αυτός μας άφησε. Θυσιάστηκε κρατώντας κλειστή μία πόρτα αντιμετωπίζοντας τους εχθρούς. Παρεμπιπτόντως, ο ηθοποιός Kristian Nairn είναι gay.


8. Ellaria Sand
Bisexual
Μάλλον προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό για την οικογένειά της. Δηλητηρίασε την Myrcella με ένα φιλί, ενώ πρόδωσε και σκότωσε τον Doran Martell.


9. Loras Tyrell
Gay
Η μόνη ελπίδα να κατακτήσει τον θρόνο είναι μόνο αν επιστρέψει το φάντασμά του.


10. Lord Varys
Asexual
Γνωρίζει όσα λέγονται (και γίνονται) πίσω από κλειστές πόρτες και είναι ενήμερος για όλες τις μυστικές συναντήσεις. Η διπλωματία κι οι πολύτιμες πληροφορίες του καθορίζουν αποφάσεις ολόκληρων Οίκων. Ο ίδιος έχει πει ότι κανείς άνδρας ή γυναίκα δεν έχει τη δύναμη να τον πείσει για κάτι.


11. Olyvar
Gay
Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Oliver είναι νεκρός, ζωντανός ή κάτι ενδιάμεσο.




Δες και αυτό!