Ζευγάρι gay προσφύγων ξυλοκοπήθηκε στη Γερμανία

17/07/2017
από

Όταν συνέλθει από τα τραύματά του το ζευγάρι θα πρέπει να επιστρέψει πάλι πίσω στο camp προσφύγων, εκεί όπου δέχτηκε την επίθεση, με τον δράστη να κυκλοφορεί ελεύθερο.

Ένα ζευγάρι gay προσφύγων από τη Σερβία αναζήτησε άσυλο στη Γερμανία, όπου μετά βίας επιβίωσε από σφοδρή επίθεση στο camp προσφύγων, όπου διέμενε.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε από τον Javid Nabiyev στη σελίδα του Facebook της Queer Refugees Pride. Οι δύο άνδρες χτυπήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κι έφτασαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο Nabiyev από την ομάδα Queer Refugees Pride σε σχετικό βίντεο αναφέρει τις λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Έφυγαν από την Σερβία, γιατί οι οικογένειές τους τους καταδίωξαν. Έφτασαν στη Γερμανία, ζήτησαν άσυλο και οδηγήθηκαν σε ένα camp προσφύγων, όπου προσπάθησαν πάρα πολύ να μείνουν εκεί, κρύβοντας τη σχέση τους και τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, όπως τους συνέστησαν να κάνουν οι κοινωνικοί λειτουργοί.

Το όνομα του camp κι η περιοχή δεν δίνονται στη δημοσιότητα, γιατί θεωρούνται απόρρητα στοιχεία, όπως και τα ονόματά τους, για την δική τους προστασία, κυρίως από τις οικογένειές τους, που τους αναζητούν.

Ζήτησαν να μεταφερθούν σε άλλο χώρο, αλλά όπως τους είπαν ήταν αδύνατον, γιατί “δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος, για παράδειγμα υγείας, ούτε είχε γίνει καμία επίθεση εναντίον τους” . Παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι περιέγραφε, ότι η κατάσταση στο camp ήταν αφόρητη, έπρεπε να χυθεί αίμα για να ακουστούν. Η προφορική τους μαρτυρία δεν έφτανε.

Οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Ο Javid Nabiyev αναφέρει, ότι το νοσοκομείο είναι το μόνο ασφαλές μέρος γι’ αυτούς αυτή τη στιγμή, μιας και οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν, ότι δεν μπορούν να τους στείλουν κάπου αλλού και πιθανότατα θα πρέπει να επιστρέψουν στο camp, εκεί όπου δέχτηκαν την επίθεση.

Ο δράστης παραμένει επίσης στο camp, καθώς αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές.

Ο Javid Nabiyev αναφέρει ότι οι LGBT πρόσφυγες είναι μία μικρή, ευαίσθητη ομάδα και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο χρειάζεται προστασία κι αναρωτιέται:

Πόσα άτομα θα πρέπει να δεχτούν επίθεση για να πειστούμε, ότι η κατάσταση των LGBT προσφύγων είναι επείγουσα; Δεν ήρθαμε εδώ για να έχουμε μία εκπληκτική ζωή. Αφήσαμε τις οικογένειές μας, το σπίτι μας, αφήσαμε τα πράγματά μας, τους φίλους μας, ώστε επιτέλους να ζήσουμε με ειρήνη, να ζήσουμε όντας ο εαυτός μας, με ασφάλεια. Αν αυτό το πράγμα είχε συμβεί σε έναν Γερμανό πολίτη, τότε η αστυνομία θα αντιδρούσε το ίδιο;




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!