Αγαπητέ κ. Μπουτάρη, εκπαιδεύστε τους πολίτες σε θέματα διαφορετικότητας

16/07/2017

Με μία επιστολή του προς τον δήμαρχο Θεσσαλλονίκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του ένας gay Έλληνας που ζει στη Λονδίνο, τονίζοντας την ανάγκη για την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα διαφορετικότητας.

Διαβάστε την επιστολή

Προς Κο Μπουτάρη,

Ονομάζομαι Λάζαρος Αξάμης, είμαι 27 ετών, πλέον μόνιμος κάτοικος Λονδίνου. Θα ήθελα να αναφέρω ένα περιστατικό που με συγκλόνισε την πρώτη ημέρα των διακοπών μου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στις 15/07/2017 ημέρας αφίξεως στην Θεσσαλονίκη αποφάσισα να έρθω γύρω στις 7-8 μμ για ένα κοκτέιλ στο roof garden του Electra Palace στην πλατεία Αριστοτελους με τον σύντροφο μου, Σκωτσέζο στην καταγωγή, μετά από μια καταπληκτική ημέρα δείχνοντας στον συντροφο μου τις ομορφιές της πόλης (όπου φυσικά θαύμασε την Θεσσαλονίκη).

Καθίσαμε λοιπόν, σε ένα από τα μπροστινά τραπέζια και από πίσω μας καθόταν ένα ζευγάρι ετεροφύλων. Εγώ και ο συντροφος μου κρατούσαμε τα χέρια μας απολαμβάνοντας το υπέροχο βραδινό και την υπέροχη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα της πόλης, όπου ξαφνικά άκουσα την ΚΟΠΕΛΑ από το πίσω ζευγάρι να λέει χαρακτηριστικά: “Πάμε να φύγουμε, δε μπορώ να τους βλέπω, τους σιχαίνομαι”! Τη στιγμή εκείνη, πραγματικά, αισθάνθηκα ντροπή για την πόλη μου, την χώρα και τον κόσμο της στα μάτια του συντροφου μου. Για να είμαι ειλικρινής, αισθάνομαι υπέροχα με τον εαυτό μου αλλα με άγγιξε ιδιαίτερα το γεγονός αυτό.

Θέλω απλά να το αναφέρω ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Το γεγονός αυτό πραγματικά με αποτρέπει από το να ξαναέρθω στην πόλη μου με τον άνθρωπο που αγαπώ, ενισχύοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία (γιατί πολύ απλά, ο μισθός μου και η δυναμική στο να ξοδέψω χρήματα είναι 10πλασια των Ελλήνων, δυστυχώς και ευτυχώς), ιδιαίτερα σε τόσο δύσκολες στιγμές όπου η τοπική οικονομία και οι επιχειρήσεις της δοκιμάζονται από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

Θα προτιμήσουμε σαφώς προορισμούς όπως Ισπανία, Ιταλία, Νότια Γαλλία και όσον αφορά την οικογένεια και φιλους έρχονται να τους δω στο Λονδίνο, όπου αισθάνομαι ελευθερία και ισότητα.

Ένα κατακλείδι, λυπάμαι πολύ για την Θεσσαλονίκη και για τέτοιου είδους περιστατικά. Κε Μπουτάρη, εάν αυτό το email φτάσει ποτέ σε εσάς, σας παρακαλώ όπως ενεργήσετε προωθώντας την απαραίτητη εκπαίδευση των πολιτών, στο να σέβονται την ελευθερία των άλλων, ανεξάρτητου χρώματος, φύλου, κοινωνικού υποστρώματος, σεξουαλικότητας, αμφίεσης κτλ.

Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση,

Λάζαρος Αξάμης




Δες και αυτό!