Ο 1ος gay μουσουλμανικός γάμος της Μεγάλης Βρετανίας έγινε στο Walsall με τις επίσημες παραδοσιακές φορεσιές.

Παρόλο που αποτελεί ακόμη πολιτιστικό ταμπού για πολλούς ανθρώπους της ισλαμικής πίστης, ο Jahed Choudhury κι ο Sean Rogan φόρεσαν τις παραδοσιακές μουσουλμανικές στολές τους και τέλεσαν τον πρώτο gay μουσουλμανικό γάμο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν τυχαία, όταν ο Jahed έκλαιγε σ’ ένα παγκάκι στο Darlaston κι ο Sean περνώντας τον είδε και σταμάτησε να τον ρωτήσει αν είναι εντάξει.

Ο Jahed βίωνε συνεχή εκφοβισμό σ’ όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ το τζαμί που πήγαινε μικρός του απαγόρευσε την είσοδο και τη συμμετοχή και δέχτηκε ακόμη και σωματική επίθεση από άλλα μέλη της θρησκευτικής κοινότητας.

«Οι άνθρωποι με έφτυναν, άδειαζαν απάνω μου κάδους απορριμμάτων, με αποκαλούσαν γουρούνι κι οι μουσουλμάνοι μου φώναζαν» harum «- το οποίο είναι μια πολύ άσχημη προσβολή στη γλώσσα μου» , δήλωσε ο Jahed στο Express & Star.

Μεγαλώνοντας με τους γονείς του Μπαγκλαντές σ’ ένα παραδοσιακά μουσουλμανικό σπίτι, ο Jahed αισθάνθηκε παγιδευμένος.

Η οικογένειά του δεν ήρθε στον γάμο και του αποκάλυψαν, ότι πιστεύουν έχει είναι μια ασθένεια και μπορεί να θεραπευτεί.

Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο, ελπίζοντας να δείξει στους ανθρώπους ότι δεν τους νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι.

«Θέλω να πω σ’ όλους τους ανθρώπους που περνούν το ίδιο πράγμα ότι είναι εντάξει – θέλουμε να δείξουμε σ’ ολόκληρο τον κόσμο ότι μπορείτε να είστε gay και μουσουλμάνοι» , δήλωσε ο Jahed.