13 (gay) γάμοι που θα σε κάνουν να πιστέψεις στο “ευτυχισμένο τέλος”

03/07/2017
από

Με αφορμή τον μήνα υπερηφάνειας ζητήθηκε από 13 ζευγάρια να μοιραστούν τις φωτογραφίες του γάμου τους και δύο λόγια για εκείνη την ημέρα. Δείτε τι είπαν:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα κλάψετε 100%.


1. “Θυμάμαι να χορεύουμε το τραγούδι μας και να σκέφτομαι πόσο τυχερή είμαι που μοιράζομαι τη ζωή μου με μία γυναίκα τόσο υπέροχη όσο αυτή.” 

MBM Photography / Via memoriesbymeghan.com

“Για μένα η πιο συγκινητική στιγμή απ’ όλες με διαφορά, ήταν όταν την είδα να περπατά στο διάδρομο και να με πλησιάζει, γιατί όλα είχαν περάσει, οι πληγές στην καρδιά μου και τα εμπόδια, εκείνη τη στιγμή όλα αυτά άξιζαν τον κόπο, περίμενα τόσο πολύ για να την βρω και τελικά έγινε. Το πιο υπέροχο συναίσθημα απ’ όλα ήταν, όταν διαβάζαμε τους όρκους μας και ομολογούσαμε την αγάπη μας η μία στην άλλη μπροστά στις οικογένειές μας και τους φίλους μας. Η υποστήριξη κι η αγάπη από όλες κι όλους, που ήταν μαζί μας ήταν κάτι υπερβολικά εκπληκτικό. Όλες κι όλοι αξίζει να βρουν τον άνθρωπό τους σε αυτόν τον κόσμο και δεν μπορώ να εκφράσω το συναίσθημα, που έχω που την παντρεύτηκα.” 

MBM Photography / Via memoriesbymeghan.com

—Jade και JorD’an


2. “Στις μέρες μας με τα dating apps και τις εφήμερες σχέσεις, σκέφτομαι ότι πολλοί από εμάς θα αναρωτιούνται αν αυτό που λέμε “αληθινή αγάπη” έχει εξαφανιστεί για πάντα. Αλλά η πεσιμιστική γενιά μας κάνει λάθος, η αγάπη υπάρχει παντού γύρω μας.” 

Oscar Castro / Via oscarcastrophoto.com

Πολλοί με ρωτούν πώς και πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε, ενώ γνωριζόμαστε τόσο λίγο διάστημα. Η απάντησή μου είναι πολύ απλή: Όταν ξέρεις, ξέρεις. Από την ώρα που σε είδα, η ψυχή μου το ήξερε. Η αγάπη μας είναι κάτι, που υπερβαίνει τα λόγια και υπερβαίνει τις εξηγήσεις. Είναι κάτι που αισθάνεσαι ως το σωστό, που ακτινοβολεί την αλήθεια του σε κάθε κομμάτι της ύπαρξής μου.

Για σένα και με σένα αναγνωρίζω την αληθινή αγάπη και πάντα θα την αναγνωρίζω. Αισθάνομαι ευλογημένος που έχω βρει τον άνθρωπο, που μοιράζεται και υποστηρίζει τις ίδιες αξίες και στόχους στη ζωή. Είσαι το λιμάνι μου και τα καλά πράγματα της ζωής μου είναι καλύτερα μαζί σου. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς εσένα. Πιστεύω στ’ αλήθεια ότι όλος ο κόσμος αξίζει να βρει μία αγάπη σαν τη δική μας, η ζωή μου δεν θα ήταν ίδια αν δεν είχαμε συναντηθεί. Είμαι εδώ, για σένα, τώρα και θα είμαι εδώ, μέχρι το τέλος της ζωής μας.”

Oscar Castro / Via oscarcastrophoto.com

—Jaime και Reed


3. “Η μέρα του γάμου μας έγινε ακόμη πιο γλυκιά, γιατί γνωρίζαμε ότι στεκόμαστε εκεί επειδή η αγάπη νίκησε.” 

endless exposures photography / Via endless-exposures.com

“Αισθάνθηκα πολύ τυχερή, που είχα τη δυνατότητα να γιορτάζω την αγάπη μας με έναν τόσο ορατό τρόπο. Όχι μόνο κάναμε τον γάμο των ονείρων μας, αλλά ο γάμος μας είναι νόμιμος κι αναγνωρίσιμος από το κράτος. Δε θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό σήμερα, αν πριν από εμάς κάποιες και κάποιοι δεν είχαν αγωνιστεί για την ισότητα των δικαιωμάτων. Θυσίασαν τόσα πολλά εκείνοι οι άνθρωποι για να μπορούμε εμείς να παντρευτούμε σήμερα. Η μέρα του γάμου μας έγινε ακόμη πιο γλυκιά, γιατί γνωρίζαμε ότι στεκόμαστε εκεί επειδή η αγάπη νίκησε.” 

endless exposures photography / Via endless-exposures.com

—Pam και Fondren


4. “Ήταν η καλύτερη μεθυσμένη γιορτή με τους ανθρώπους, που μας αγαπούν και μας στηρίζουν άνευ όρων. Την ημέρα του γάμου μας ήμαστε στον δικό μας κόσμο.” 

Tyrone Thomas / Via beyondthefocusphoto.com

Στο τέλος του πρώτου μας “πλατωνικού” πρωινού γνωρίζαμε ότι ήμαστε κάτι παραπάνω από φίλες. Από εκείνη την ημέρα, ξυπνούσαμε μαζί για τα επόμενα δύο χρόνια. Από την ημέρα του γάμου μας δεν θυμόμαστε τίποτα, αλλά και τα θυμόμαστε κι όλα ταυτόχρονα. Ήταν η καλύτερη, μεθυσμένη γιορτή με τους ανθρώπους, που μας αγαπούν και μας στηρίζουν άνευ όρων. Την ημέρα του γάμου μας ήμαστε στον δικό μας κόσμο.”

Tyrone Thomas / Via beyondthefocusphoto.com

—Ashley και Janelle


5. “Η βροχή την ημέρα του γάμου μας μας έφερε όλους πιο κοντά, ανέδειξε τα πιο φωτεινά μας χρώματα και μας πρόσφερε μία εικόνα, που ενείχε τον αυθορμητισμό, το πείραγμα και την απόλυτη χαρά που ανακαλύπτει κανείς στο μαζί. ” 

Kimberly Coccagnia / Via kimberlycoccagnia.com

“Η ημέρα του γάμου μας συγχρονίστηκε με την ημέρα, που το Ανώτατο Δικαστήριο πέρασε την ισότητα στον γάμο, γεγονός που έδωσε ένα βαθύτερο νόημα στον γάμο μας και στο αστικό δικαίωμα, που προσφέρεται στα ζευγάρια του ιδίου φύλου σε εθνικό επίπεδο. Η βροχή την ημέρα του γάμου μας μας έφερε όλους πιο κοντά, ανέδειξε τα πιο φωτεινά μας χρώματα και μας πρόσφερε μία εικόνα, που ενείχε τον αυθορμητισμό, το πείραγμα και την απόλυτη χαρά που ανακαλύπτει κανείς στο “μαζί”. Φτιάξαμε μία ημέρα που να αντανακλά την αγάπη μας… την αγάπη μερικών στενών μας φίλων και της οικογένειας, την αγάπη για την χορογραφία των πρώτων μας χορών, των κουστουμιών μας, των γεύσεων παγωτού που θύμιζαν το 1ο μας ραντεβού και την αγάπη ενός ασταμάτητου πάρτι με χορό μέχρι τελικής πτώσης.” 

—Greg και Anthony


6. “Όταν επιτέλους συναντάς τον άνθρωπο που σε κάνει να θέλεις να εξελίσσεσαι και να χαμογελάς, που αποπνέει καλοσύνη και δεν μοιάζει με κανέναν άνθρωπο, που έχεις γνωρίσει στο παρελθόν, δεν μπορείς να αντισταθείς κι απλά θέλεις να αφεθείς και να ξεκινήσεις να γράφεις μία επική περιπέτεια μαζί του.” 

Rachel Doyle Photography / Via Instagram: @racheldoylephotography

“Την ημέρα του γάμου μας, όταν ένα κεφάλαιο έκλεισε κι ένα άλλο άνοιξε, είχαμε την τύχη να μπορούμε να επισημοποιήσουμε τον δεσμό μας παρουσία των φίλων και των οικογενειών μας. Εκείνη την ημέρα σηματοδοτήθηκε η υποστήριξη κι η αγάπη των φίλων, της οικογένειας και της κοινότητας, που ήταν δίπλα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τελικά, ήταν μία δυνατή κι όμορφη γιορτή γεμάτη αγάπη. Αυτόν τον Δεκέμβριο ένα άλλο κεφάλαιο ανοίγεται για εμάς σε αυτή την εκπληκτική και γενναιόδωρη περιπέτεια, καθώς περιμένουμε το 1ο μας παιδί και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ενθουσιασμένες, που η οικογένειά μας μεγαλώνει.” 

Rachel Doyle Photography / Via Instagram: @racheldoylephotography

—April και Deborah


7. “Είμαστε τόσο απίστευτα τυχερές που έχουμε ένα τόσο υποστηρικτικό κύκλο και το ότι τους είχαμε εκεί να μοιράζονται μαζί μας, αυτή την μοναδική μέρα για μας, ήταν κάτι περισσότερο από ότι θα μπορούσαμε να ζητήσουμε, όταν μόλις μερικά χρόνια πριν, δεν θα είχα την δυνατότητα να παντρευτώ την καλύτερή μου φίλη και την αγάπη της ζωής μου.”

Aaron and Whitney / Via aaronandwhitney.com

“Είναι μία μαγική στιγμή όταν βρίσκεσαι με την αγάπη της ζωής σου και 40 από τους πιο κοντινούς φίλους και την οικογένεια σε μία όμορφη πόλη, όπου δεν μπορείς παρά να κάτσεις λίγο πίσω, να δεις γύρω σου και να αισθανθείς τυχερή. Ήταν ένας γάμος, όχι ένας gay γάμος, δύο ανθρώπων που μοιράζονται τον ίδιο σεβασμό η μία για την άλλη. Είμαστε τόσο απίστευτα τυχερές, που έχουμε ένα τόσο υποστηρικτικό κύκλο και το ότι τους είχαμε εκεί να μοιράζονται μαζί μας αυτή την μοναδική μέρα για μας, ήταν κάτι περισσότερο από ότι θα μπορούσαμε να ζητήσουμε, όταν μόλις μερικά χρόνια πριν, δεν θα είχα την δυνατότητα να παντρευτώ την καλύτερή μου φίλη και την αγάπη της ζωής μου. Εκείνη την ημέρα, όλοι φρόντισαν να μην ανησυχήσουμε για τίποτα. Γελάσαμε, οπωσδήποτε κλάψαμε και πιο πολύ απ’ όλα περάσαμε αξέχαστα.”

Aaron and Whitney / Via aaronandwhitney.com

—Becky και Ashlyn


8. “Ο μήνας υπερηφάνειας είναι εξαιρετικά σημαντικός για εμάς, γιατί ακόμη κι αν εργαζόμαστε εδώ και 15 χρόνια για την ισότητα στον γάμο, τόσοι πολλοί άλλοι, πριν από εμάς, αγωνίστηκαν και πέθαναν επί δεκαετίες, μόνο και μόνο για να δουν τα LGBTQ άτομα της Αμερικής να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια.” 

Lindsey Thorne / Via lindseythorne.com

“Στη σχέση μας, ο Antony είναι ο προσεκτικός, ο σοβαρός και εγώ είμαι πάντα ο εντελώς γελοία extra αυτού. Εκείνος φόρεσε ένα απλό γκρι κοστούμι κι εγώ έβαλα εννέα καρφίτσες και άλλαξα και δύο κοστούμια. Παραδόξως, την ημέρα του γάμου μας, οι όρκοι του συμπεριέλαβαν τους στίχους από το τραγούδι «Thanksgiving Song» του Bob Burgers, ενώ οι δικοί μου ήταν ένα δακρύβρεχτο αφιέρωμα στις πολύχρονες μάχες που πολλοί άνθρωποι έδωσαν για να μας φτάσουν σ’ αυτό το σημείο.

Ο μήνας υπερηφάνειας είναι εξαιρετικά σημαντικός για εμάς, γιατί ακόμη κι αν εργαζόμαστε εδώ και 15 χρόνια για την ισότητα στον γάμο, τόσοι πολλοί άλλοι, πριν από εμάς, αγωνίστηκαν και πέθαναν επί δεκαετίες, μόνο και μόνο για να δουν τα LGBTQ άτομα της Αμερικής να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια. Πρέπει επίσης να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα πέραν του γάμου. Ο Ιούνιος είναι διπλά σημαντικός, επειδή το 1967, ο Richard κι ο Mildred Loving κέρδισαν την υπόθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου για να καταστήσουν τον ομόφυλο γάμο δυνατό» .

Lindsey Thorne / Via lindseythorne.com

—Michael-Birch και Anthony


9. “Ήταν ένα ασυνήθιστο συναίσθημα, το να μπορείς να παντρευτείς την αληθινή αγάπη σου και τον καλύτερό σου φίλου, είναι δύσκολο να το εξηγήσω ακόμη και τώρα.” 

Merrick Rhodes Photography / Via merrickrhodesphotography.com

“Η έκρηξη της αγάπης μας απογείωσε και το γεγονός ότι ο γάμος μας κι η επέτειός μας συμπίπτουν με τον μήνα υπερηφάνειας, το κάνουν, όλο αυτό, ακόμη πιο ξεχωριστό. Το Pride έφτασε να σημαίνει τόσα πολλά περισσότερα για τους δυο μας – μια υπενθύμιση των δυσκολιών και των διώξεων, που υπέφεραν κάποιοι πριν από εμάς για τα δικαιώματα που έχουμε εμείς σήμερα, μια υπενθύμιση για το γεγονός, ότι είναι σημαντικό να είμαστε ορατοί κι αληθινοί με το ποιοι είμαστε και ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να κάνουμε για την αληθινή ισότητα.”

Merrick Rhodes Photography / Via merrickrhodesphotography.com

—Brady και Ben


10. “Ο γάμος μας ήταν η τέλεια αναπαράσταση της σχέση μας. Ήταν γεμάτος από αγάπη, γέλιο, ενθουσιασμό και περηφάνια.”

Polly C Photography / Via weddings.pollycphotography.com

“Είμαστε περικυκλωμένες από την υποστήριξη και την ενθάρρυνση των οικογενειών και φίλων μας και το ευχαριστηθήκαμε πολύ, προβάλλοντας τις δικές μας προσωπικότητες, ενώ γιορτάζαμε την επισημοποίηση της σχέση μας.” 

Polly C Photography / Via weddings.pollycphotography.com

—Carlie και Emily


11. “Ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα να έχεις τους φίλους σου απ’ όλον τον κόσμο στο Τορόντο να γιορτάζουν μαζί μας.”

Chelsey Cunningham Photography / Via chelseycunningham.com

“Κάναμε ένα μικρό, κλειστό γάμο με φίλους που ταξίδεψαν από τη Βραζιλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία. Ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα να έχεις τους φίλους σου από όλον τον κόσμο στο Τορόντο να γιορτάζουν μαζί μας. Γνωριστήκαμε τρία χρόνια πριν στο Μόντρεαλ, ενώ ο Leo ταξίδευε και παρόλο που είχαμε πολύ καλή επικοινωνία, ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι θα κάνουμε σχέση. Ταξιδεύαμε σε διαφορετικές πόλεις για να ιδωθούμε, αλλά ο γάμος μας είναι η αρχή για μια νέα ζωή μαζί.”

Chelsey Cunningham Photography / Via chelseycunningham.com

—Zach και Leonardo


12. “Ο Ben σηκώθηκε, πήγε κι άλλαξε τη μουσική, μετά ήρθε πάλι έξω με το Βρετανικό του διαβατήριο στο χέρι, γονάτισε και μου έκανε πρόταση γάμου.” 

Dan Brannan / Via Instagram: @danbrannanphoto

“Είμαστε ήδη μαζί 4 χρόνια, όταν ο Ben μου έκανε πρόταση γάμου. Έχουμε γενέθλια την ίδια μέρα (13 Σεπτεμβρίου, με διαφορά δύο ετών). Ο Ben το 2015 χρησιμοποίησε τα γενέθλιά μας ως αφορμή για να οργανώσει μία απόδραση για ένα βράδυ στο Moorooduc στη χερσόνησο Mornington. Με την άφιξή μας κάναμε τικ νικ στο μπαλκόνι με θέα τη λίμνη κι ανοίξαμε μία σαμπάνια. Ο Ben σηκώθηκε, πήγε κι άλλαξε τη μουσική, μετά ήρθε πάλι έξω με το Βρετανικό του διαβατήριο στο χέρι, γονάτισε και μου έκανε πρόταση γάμου με τις βέρες μας.”

Dan Brannan / Via Instagram: @danbrannanphoto

—Ash και Ben


13. “Είναι πολύ δυνατό συναισθηματικά να κοιτάζεις τα μάτια της αιωνιότητας περικυκλωμένος από όλους αυτούς τους όμορφους ανθρώπους που μας βοήθησαν.” 

Spotlight Studios / Via Instagram: @spotlightstudios

“Στις παύσεις των όρκων μας, ακούγαμε τον ωκεανό – απηχούσε σαν να είναι απεριόριστος, όπως αισθανόμαστε εμείς όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε μαζί. Κατά τη διάρκεια αυτής της νύχτας, δάκρυα συμπαράστασης απελευθερώθηκαν με ουρλιαχτά και γέλια. Ο χώρος κι οι διοργανωτές, το στυλ κι η αγάπη – όλα συνδυάστηκαν όμορφα για να κάνουν τη μέρα μας μεγαλύτερη και φωτεινότερη από ό, τι θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.”

Spotlight Studios / Via Instagram: @spotlightstudios

—Brent και Keoni


Αυτές οι αφηγήσεις συμπεριλαμβάνονται στα πιο όμορφα πράγματα, που έχουμε διαβάσει τον τελευταίο καιρό!

Και κλάψαμε από συγκίνηση και χαρά σα να μην υπάρχει αύριο!

Άντε, και στο δικά μας!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!