Η Google ξέρει αν ο σύζυγός σου είναι κρυφά gay

02/07/2017
από

Υπάρχουν πολλοί gay άνδρες που ζουν στα κρυφά κι οι γυναίκες τους ανησυχούν, ότι ο σύζυγός τους είναι ένας από αυτούς.

Αυτά σύμφωνα με το νέο βιβλίο “Everybody Lies”, το οποίο χρησιμοποιεί ως εργαλείο το Google Trends για να εξετάσει ποιος κρύβεται μέσα στο ντουλάπι.

Το Google είναι ένας ορός για την ψηφιακή αλήθεια” , δήλωσε στο Vox ο συγγραφέας του βιβλίου Seth Stephens-Davidowitz.

Μετά την απόκτηση διδακτορικού στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ πέρασε πέντε χρόνια μελετώντας το Google Trends κι είναι βέβαιος ότι “οι άνθρωποι λένε στην Google αυτά που δεν λένε σε κανέναν άλλον, πράγματα που δεν θα έλεγαν στην οικογένεια, σε φίλους, σε ανώνυμες έρευνες ή ακόμη και στην γιατρό τους.

Ειδικά όταν πρόκειται για το σεξ. Οι άνθρωποι δεν λένε ψέματα όταν κάθονται στους υπολογιστές τους και ψάχνουν για σεξουαλικό περιεχόμενο, ακόμα και σε περιοχές, όπου δεν είναι ασφαλές να εκφράσουν δυνατά τις επιθυμίες τους. Είναι σαφές ότι πολλοί gay παραμένουν στη ντουλάπα” , δηλώνει ο Stephens-Davidowitz και συνεχίζει: “Σε μέρη όπου είναι δύσκολο να είσαι gay, όπως το Μισισίπι, πολύ λιγότεροι άντρες λένε ότι είναι gay, σε αντίθεση με μέρη που είναι πιο εύκολο, όπως η Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, φαίνεται οι αναζητήσεις σε γκέι πορνό είναι περίπου οι ίδιες παντού. Μετρώντας τις φαντασιώσεις των ανθρώπων κι όχι τις ενέργειές τους, πιστεύει ότι το 5% των ανδρών προσελκύονται κυρίως από άλλους άνδρες – και μερικοί είναι παντρεμένοι με γυναίκες.

Στην αμερικανική ήπειρο “Το νούμερο ένα ερώτημα που έχουν οι γυναίκες σχετικά με τους συζύγους τους είναι αν είναι γκέι” , δήλωσε στο Vox. “Και αυτά τα ερωτήματα είναι πολύ συχνά όσο πάμε Νότια, όπου η έρευνά μου δείχνει ότι υπάρχουν πράγματι περισσότεροι gay άνδρες, που είναι παντρεμένοι με γυναίκες εκεί” .

Ο Stephens-Davidowitz συνεχίζει: “Οι γυναίκες έχουν οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να ρωτήσουν την Google αν ο σύζυγός τους είναι gay παρά εάν είναι αλκοολικός και 10 φορές πιο πιθανό να ρωτήσουν την Google αν ο σύζυγός τους είναι gay απ’ ότι εάν είναι καταθλιπτικός” .

Αλλά αισθάνεται ότι οι γυναίκες έχουν μία υπερβολική εμμονή με τη σεξουαλικότητα του συζύγου τους, ενώ περίπου το 98% των συζύγων σε ετερόφυλο γάμο είναι όντως straight και πολύ λίγοι άντρες έχουν αντίστοιχες ανησυχίες για τις συζύγους τους.

Όμως, οι άνδρες δεν είναι μόνοι σ’ αυτό. Το βιβλίο αναφέρει ότι το 20% των γυναικών παρακολουθούν λεσβιακή πορνογραφία – μεγαλύτερο ποσοστό από όσες αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες.

Το βιβλίο επίσης υποστηρίζει ότι πολλά σεξουαλικά φετίχ είναι πιο συχνά μεταξύ πλουσιότερων και πιο μορφωμένων ανθρώπων, από ό, τι οι περισσότεροι από εμάς υποθέτουμε.

Μια στις 100 αναζητήσεις πορνό είναι αναζήτηση για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, υποδεικνύοντας ότι εκατοντάδες χιλιάδες νεαροί άνδρες επιθυμούν κυρίως γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας.

Είστε στη ντουλάπα και επιλέγετε να διαλέξετε σύντροφο με βάση αυτό που επιβάλλει η κοινωνία κι όχι με βάση αυτό που θέλετε εσείς, και γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι παραμένουν στη ντουλάπα” , ανέφερε ο συγγραφέας, σημειώνοντας αντίστοιχα, ότι πολλοί άντρες προτιμούν τις πιο γεματούλες, αλλά προσπαθούν να επιλέξουν μία αδύνατη.

Πολλοί άνθρωποι δεν προσπαθούν να είναι με τους ανθρώπους που τους αρέσουν περισσότερο” , πρόσθεσε ο Stephens-Davidowitz, αλλά «Προσπαθούν να γνωρίσουν ανθρώπους που πιστεύουν ότι θα εντυπωσιάσουν τους φίλους τους» .




Δες και αυτό!