Η συμφωνία για την αποκαλούμενη “Συμβιβαστική Καλύτερη Περίθαλψη” δεν φαίνεται να παρέχει «καλύτερη φροντίδα» σε κανέναν.

Η εν λόγω συμφωνία, με όνομα “Better Care Reconciliation Act” (BCRA), δημοσιεύθηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα και μάλλον ευνοεί μόνο τους πολύ πλούσιους, προσφέροντάς τους μεγάλες φορολογικές απαλλαγές.

Όπως αναφέρει το Hiv Plus Magazine σίγουρα η νέα αυτή συμφωνία BCRA δεν θα ισούται με καλύτερη φροντίδα για τους περίπου 45.033 Καλιφορνέζους, που ζουν με τον ιό HIV, οι οποίοι εξαρτώνται από το Medi-Cal για την κάλυψη του κόστους των φαρμάκων τους και που τους επιτρέπει να επιτύχουν καταστολή του ιού, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την υγεία τους και αποτρέποντας νέες μολύνσεις.

Ένα παρόμοιο νομοσχέδιο, που πέρασε το Μάιο από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, ο νόμος περί υγειονομικής περίθαλψης (AHCA), προβλέπεται ότι θα μειώσει τη Medicaid σε εθνικό επίπεδο κατά 834 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 10 ετών κι η νέα πρόταση της BCRA θα αναδιαρθρώσει ριζικά το πρόγραμμα Medicaid. Τελικά, αυτές οι συνδυασμένες αλλαγές θα οδηγήσουν σε τεράστια δημοσιονομική μετάθεση του κόστους από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις πολιτείες.

Με απλά λόγια, η BCRA θα προκαλέσει πλήγμα στους ανθρώπους που ζουν με τον ιό HIV στην Καλιφόρνια και είναι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα Medi-Cal του κράτους” , δήλωσε ο CEO της APLA, Craig E. Thompson , με δελτίο τύπου:

Η περικοπή σχεδόν ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε εθνικό επίπεδο από το πρόγραμμα Medicaid σημαίνει χειρότερη υγειονομική περίθαλψη, φτωχότερα αποτελέσματα υγείας και περισσότερες νέες μολύνσεις. Το νομοσχέδιο καθιστά αδύνατο τον τερματισμό της επιδημίας του ιού HIV στη χώρα αυτή.

Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από το ενημερωτικό δελτίο, που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα από το Κέντρο Ελέγχου Πολιτικής HIV / AIDS της Καλιφόρνια (CHPRC), μια κρατική οργάνωση που επικεντρώνεται στην πρόληψη, την εκπαίδευση, τη φροντίδας και τη θεραπεία του HIV / AIDS.

Το ενημερωτικό δελτίο τονίζει ότι οι περικοπές στη χρηματοδότηση του Medicaid θα έχουν επιζήμια αποτελέσματα στις προσπάθειες της Καλιφόρνιας να παρέχει φροντίδα και θεραπεία σε άτομα που ζουν με τον ιό HIV, αλλά και στην προσπάθεια που γίνεται για μείωση των νέων μολύνσεων από τον ιό HIV.

Το CHPRC προτίθεται να βοηθήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να κατανοήσουν τους κινδύνους που φέρνει μαζί της η BCRA σε ανθρώπους που ζουν με τον ιό HIV και στις άλλες ευάλωτες ομάδες στην Καλιφόρνια.