Pulse Orlando 12 Ιουνίου 2016 – Ένας χρόνος μετά

12/06/2017
από

Ήταν πριν από έναν χρόνο, όταν ένας ένοπλος άνδρας εισέβαλε στο gay κλαμπ Pulse, σκοτώνοντας 49 άνθρωποι και τραυματίζοντας δεκάδες.

Σήμερα, δείχνουμε την υποστήριξή σας στο Ίδρυμα onePULSE. Προσθέστε το πλαίσιο “Δεν θα αφήσουμε το μίσος να νικήσει” στην εικόνα του προφίλ σας.

Η Amanda Alvear ήταν 25 ετών. Η μητέρα της, κ. Mayra Alvear, μίλησε στο NBC Latino “Δεν άρεσε στην κόρη μου να με βλέπει με γκρι τρίχες στα μαλλιά μου ή λυπημένη” . Η Amanda καταγόταν από το Πουέρτο Ρίκο, ήταν φοιτήτρια νοσηλευτικής κι εργαζόταν ως βοηθός φαρμακείου. Η κ. Alvear περιγράφει την κόρη της ως ατίθαση κι ατρόμητη.

Η κ. Alvear είχε ήδη χάσει τον 12χρονο γιο της, Nelson Alexander από καρκίνο πριν από δεκαέξι χρόνια. Δεν φαντάστηκε ποτέ ότι θα βίωνε και πάλι αυτόν τον πόνο και την απώλεια, μέχρι τη νύχτα του πυροβολισμού στο Pulse.

Νιώθεις ένα μούδιασμα. Νιώθεις, αλλά και δεν νιώθεις. Αρχίζεις να αλληλεπιδράς σιγά-σιγά. Τότε, έρχεται αυτός ο πόνος. Η καρδιά σου σπάει σε κομμάτια» , μας περιγράφει.

 

Η κ. Alvear περιγράφει τον περασμένο χρόνο ως roller-coaster. Ο σύζυγός της υπέστη διάφορες καρδιακές παθήσεις. Αλλά, όπως πολλά άτομα στην κοινότητα, η κ. Alvear έχει ξεπέρασε το ένα σοκ μετά το άλλο και διοχέτευσε την ενέργειά της στον εθελοντισμό.

Τα τελευταία χρόνια, ο πληθυσμός των λατινοαμερικάνων του Ορλάντο και της Κεντρικής Φλόριντα έχει αυξηθεί σημαντικά. Οι Ισπανοί είναι σήμερα το 25% των κατοίκων του Ορλάντο. Όταν έπληξε την περιοχή αυτή η τραγωδία, οι τοπικές οργανώσεις συναντήθηκαν για να συντονιστούν.

 

Σήμερα, στο σημείο υπάρχει Μουσείο, που φιλοξενεί αγαπημένα αντικείμενα, ενώ σήμερα το πρωί έγινε ψηφιακό μνημόσυνο από την One Orlando. Το όνομα κάθε θύματος θα αναγράφεται με αλφαβητική σειρά, ώστε να μπορεί εύκολα να αναζητηθεί.

Ο χώρος του Pulse παραμένει σήμερα ο τόπος όπου τα παιδιά, οι σύντροφοι, οι φίλες κι οι φίλοι, οι γονείς έζησαν την τελευταία τους στιγμή. Είναι σημαντικό παραμείνει εκεί.

Η κ. Mayra Alvear, λέει ότι οι στιγμές που την γεμίζουν είναι όταν παρακολουθεί εκδηλώσεις στο χώρο του Pulse, ειδικά όταν συζητά με τους επισκέπτες. «Αισθάνομαι καλά όταν τους αγκαλιάζω, γιατί ήρθαν να δείξουν την αγάπη τους» .

Η αρνητικότητα σας βυθίζει. Σας καταστρέφει. Δεν το θέλω αυτό ούτε για μένα ούτε για τα παιδιά μου ” , δήλωσε. “Πρέπει να μάθετε πώς να ζείτε, πώς να χορέψετε, πώς να δοξάζετε τον Θεό και να βοηθάτε τους άλλους να μην κάνουν τα πράγματα χειρότερα” .




Δες και αυτό!