Τη βίαιη εκδίωξη των αστυνομικών, οι οποίοι-ες συμμετείχαν στην παρέλαση του Athens Pride 2017 με τη «Δράση Αστυνομικών ενάντια στον Ρατσισμό», καταδίκασε η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, «τα περιστατικά σαν αυτό έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές αρχές και αξίες που πρεσβεύει η οργάνωση.»

«Παρά τους όποιους προβληματισμούς μας σχετικά με τη συμμετοχή αστυνομικών στο Athens Pride και όπως ξεκαθαρίσαμε με σαφήνεια στην χθεσινή μας τοποθέτηση στη σκηνή του Athens Pride, θεωρούμε πολύ σημαντικό το διάλογο μεταξύ της LGBTQ κοινότητας και της Αστυνομίας. Μια πιο ευαισθητοποιημένη αστυνομία που θα προστατεύει αποτελεσματικά όλα τα LGBTQ άτομα είναι προς το συμφέρον μας και τα τμήματα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας φαίνεται πως βελτιώνονται εντυπωσιακά. Η Colour Youth ήταν και παραμένει πρόθυμη να βοηθήσει σε κάθε προσπάθεια της Αστυνομίας για την επίτευξη του στόχου αυτού

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους/στις αστυνομικούς που δέχτηκαν επίθεση κι ελπίζουμε αυτό το εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός να μην τους/τις πτοήσει στην εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια τους για μια Αστυνομία κοντά στον πολίτη, που θα πράττει το καθήκον της με βάση τις αρχές της νομιμότητας, της ίσης μεταχείρισης, μακριά από στερεότυπα και προκαταλήψεις».

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο bill_thanau@yahoo.gr. Cu!