Τρομοκράτης του Λονδίνου συνδέεται με τους εξτρεμιστές ιερείς “death to gays”

06/06/2017
από

Τρομοκράτης της γέφυρας του Λονδίνου συνδέεται με τους εξτρεμιστές ιερείς “death to gays” .

Ο Rachid Redouane, 30 ετών, ήταν ένας από τους άνδρες που συνελήφθησαν από την αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου.
Οδηγούσε το φορτηγό που έπεσα πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Λονδίνου και μαχαίρωσε πολλούς ανθρώπους στην Borough Market, όπου μαζί με τους συνεργούς του συνελήφθησαν οκτώ λεπτά μετά την αναφορά τους.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος τρομοκράτης απαγόρευε στην κόρη του να παρακολουθήσει τηλεόραση για να μην γίνει λεσβία, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε φιλικό πρόσωπο της συζύγου του: «Ποτέ δεν θα ήθελα να γίνω μουσουλμάνος. Για κανένα λόγο» , δήλωσε στη Sun προσθέτοντας: «Δεν συμφωνούσα μ’ αυτά που ήθελε εκείνος. Δεν ήθελε η Amina να τρώει χοιρινό ή να πάει σε μαθήματα χορού κι εγώ δεν καταλάβαινα. Δεν ήθελε να παρακολουθεί τηλεόραση σε περίπτωση που την έκανε «gay» .

Ένας άλλος από τους τρομοκράτες, ο Khuram Butt, ήταν γνωστός στην αστυνομία ως συνεργάτης των εξτρεμιστών ιερέων “death to gays” . Ήταν φίλος του Anjem Choudary, ο οποίος παρότρυνε τον κόσμο να λιθοβολεί gay άτομα μέχρι θανάτου. Ο Butt είχε επίσης παρουσιαστεί πέρυσι σε ντοκιμαντέρ από το Κανάλι 4 με τίτλο: “The Jihadis Next Door” .

Ο τρίτος τρομοκράτης Μαροκινό-ιταλικής καταγωγής, ονομάζεται Youssef Zaghba.

Η αστυνομία έχει απευθύνει έκκληση σε όσους έχουν πληροφορίες για τους τρομοκράτες να επικοινωνήσουν μαζί της.

Ο Εντεταλμένος βοηθός για την υπόθεση Mark Rowley δήλωσε:

«Θα ήθελα να παροτρύνω όποιον έχει πληροφορίες σχετικά μ’ αυτούς τους άνδρες, τις κινήσεις τους τις ημέρες και τις ώρες πριν από την επίθεση και το που συχνάζουν να τις μοιραστούν μαζί μας. Η αστυνομία κι οι συνεργάτες μας κάνουμε ό, τι μπορούμε σε όλη τη χώρα για να βοηθήσουμε στην πρόληψη περαιτέρω επιθέσεων και να προστατέψουμε το κοινό από επιθέσεις. Αυτή τη στιγμή η MI5 κι η αστυνομία διεξάγουν περίπου 500 ενεργές έρευνες, στις οποίες εντοπίζονται 3.000 άτομα και σημεία ενδιαφέροντος. ” 




Δες και αυτό!