Pride του Τελ Αβίβ: Διερευνάται το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος

05/06/2017
από

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο άνδρα που σκόπευε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στο Pride του Τελ Αβίβ, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 20χρονο για ανάκριση σχετικά με την απειλή, που σχεδίαζε για το πιο πολυπληθές Pride του Ισραήλ, στις 9 Ιουνίου. Ο ύποπτος είχε δημοσιεύσει στην εβραϊκή γλώσσα:
«Ποιος έρχεται μαζί μου για να πραγματοποιήσουμε μια τρομοκρατική επίθεση στο Pride;»

Σύμφωνα με την Ynet News, ο 20χρονος ισχυρίστηκε ότι έκανε αυτό το post απλά επειδή «βαριόταν» .

Ο Gil Fishoff, συντονιστής του Κέντρου Nir Katz for LGBT Violence στο Τελ Αβίβ, δήλωσε: «Κάθε χρόνο γύρω από τα γεγονότα Pride βλέπουμε μια απότομη αύξηση των απειλών εναντίον μελών της κοινότητας με βίαιες εκφράσεις και υποκίνηση. Συνεργαζόμαστε τακτικά με την Ισραηλινή αστυνομία για να εξακριβώνουμε κάθε υπόθεση μετά και το τραγικό γεγονός της δολοφονίας της Shira Banki στο Pride της Ιερουσαλήμ.” 


Το 2015, η 16χρονη Banki δολοφονήθηκε από τον ορθόδοξο εξτρεμιστή Yishai Schlissel, σε επίθεση που πραγματοποίησε στο Pride λίγες μόνο εβδομάδες μετά την έξοδο του από τη φυλακή, όπου είχε μπει με ποινή 10 ετών για μια παρόμοια επίθεση κατά παρέλασης Pride το 2005, στην οποία είχε σκοτώσει τρία άτομα.




Δες και αυτό!