Ο Donald Trump αγνόησε τον LGBT Μήνα Υπερηφάνειας

02/06/2017
από

Και να φανταστείς ότι ο Donald Trump είχε υποσχεθεί κατά την προεκλογική του καμπάνια ότι θα ήταν ο πιο pro-LGBT πρόεδρος που πέρασε ποτέ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump αγνόησε τον μήνα Ιούνιο, που είναι εθιμοτυπικά αφιερωμένος στο LGBT Pride. Έσπασε την παράδοση του προκάτοχού του, Barack Obama, ο οποίος ανακοίνωνε κάθε χρόνο την έναρξη του Ιουνίου ως του μήνα αφιερωμένο στα LGBT δικαιώματα.

Δεν είναι ότι ο Trump είναι πολύ απασχολημένος και το ξέχασε. Βρήκε τον χρόνο για να υπογράψει ανακοινώσεις που δηλώνουν τον Ιούνιο ως τον Εθνικό Μήνα Ιδιοκτησίας, τον Εθνικό Μήνα του Ωκεανού, τον Μήνα Εκτίμησης της Αφρο-Αμερικανικής Μουσικής και τον Μεγάλο Μήνα Εξωτερικών. Για το Pride όμως τσιμουδιά!

Ο Obama επίσης άνοιγε τον Λευκό Οίκο σε γιορτές κι εορταστικά events αφιερωμένα στην LGBT κοινότητα. Αυτό φαίνεται ότι επίσης καταργήθηκε.

Ο Zack Ford στο ThinkProgress επισημαίνει ότι ο Trump θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος που θα αναγνώριζε τον Pride Month με μια απλή ανακοίνωση, αλλά δεν το έκανε – “κι η σιωπή αυτή είναι εκκωφαντική» .

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για την προεδρία κατά της Hillary Clinton, ο Trump δήλωνε, ότι θα είναι ο πιο pro-LGBT πρόεδρος που πέρασε και ποτέ. Είχε κάνει μάλιστα και tweet λιγότερο από ένα χρόνο πριν που έλεγε: «Ευχαριστώ την LGBT κοινότητα! Θα αγωνιστώ για σας, ενώ η Χίλαρι θα φέρει περισσότερους ανθρώπους που θα απειλήσουν τις ελευθερίες και τις πεποιθήσεις σας» .




Δες και αυτό!