Χαρίστε αεροπορικά μίλια για να ξεφύγουν από την Τσετσενία τα αδέλφια μας

31/05/2017
από

Η πρωτοβουλία έρχεται από το Χονγκ Κονγκ σε μία προσπάθεια να βοηθήσει τους gay άνδρες που ζουν στην Τσετσενία να ξεφύγουν.

 

Το Χονγκ Κονγκ είναι η επόμενη πόλη, που εκφράζει την υποστήριξή της στους gay άνδρες, που αντιμετωπίζουν διώξεις, βασανιστήρια και την απειλή του θανάτου στην Τσετσενία.

Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας ζητούν από τον κόσμο να δωρίσει χρήματα ή αεροπορικά μίλια για να βοηθηθούν τους άνδρες να διαφύγουν.

Ο διεθνής οργανισμός για τα LGBTI δικαιώματα αποτελεί το βασικό φορέα άντλησης χρημάτων κι υποστήριξης αυτών των ανδρών. Η Λιθουανία κι η Γαλλία είναι δύο χώρες, που έχουν δεχθεί Τσετσένους πρόσφυγες μέχρι στιγμής. Οργανισμοί όπως η Rainbow Railroad, το Russian LGBT Network κι οι εκστρατείες χρηματοδότησης All Out συγκέντρωσαν τους πόρους τους για να συντονίσουν τις προσπάθειες, ώστε να βοηθήσουν αυτούς τους άνδρες.

Η πρωτοβουλία του Χονγκ Κονγκ θα περιλαμβάνει μια συνάντηση μέσω Skype με τους διοργανωτές από το Rainbow Railroad, συζήτηση με εμπειρογνώμονες για LGBTI πρόσφυγες και ζωντανές παραστάσεις από τους τοπικούς καλλιτέχνες.

Οι άνθρωποι, που θα ήθελαν να βοηθήσουν καλούνται να δωρίσουν χρήματα ή αεροπορικά μίλια για να βοηθήσουν τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο.

«Η αληθινή συμμαχία δεν έχει σύνορα» , δήλωσε ο Bess Hepworth, ιδρυτής του Allied Planet και διοργανωτής της εκδήλωσης.

«Η κατάσταση στην Τσετσενία είναι απολύτως τρομακτική κι είναι ζωτικής σημασίας η LGBT κοινότητα κι οι σύμμαχοί μας να μιλάνε, να ενεργούν αλληλέγγυα και να στηρίζουν τα αδέρφια μας και τις αδελφές μας, που διατρέχουν τεράστιο κίνδυνο στην Τσετσενία αυτή τη στιγμή. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό το είδος διωγμών των LGBT ατόμων δεν θα κλιμακωθεί σε σχέδια για περισσότερο μίσος και σε άλλες περιοχές του κόσμου».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 2 Ιουνίου.

Facebook Event




Δες και αυτό!