Το 1ο LGBT café στο Νέο Δελχί

29/05/2017
από

Η πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, έχει το δικό της LGBTI café, με εκπληκτικό μενού διαθέτοντας έναν ασφαλή χώρο για όλες κι όλους τους ανθρώπους, που ανήκουν στην κοινότητα του ουράνιου τόξου.

Το Chez Jerome – Q Cafe είναι το πνευματικό τέκνο του Sambhav Dehlavi, ο οποίος είναι επίσης σερβιτόρος και σεφ.

«Θέλω αυτό το café να είναι ένας ασφαλής χώρος και για τις γυναίκες, για όποια / όποιον θέλει να είναι μέρος μιας περιεκτικής κουλτούρας» , δήλωσε ο Dehlavi στο Hindustan Times.

Ο 27χρονος έκανε coming out πριν από 10 χρόνια και δήλωσε, ότι αυτή η σκληρή εμπειρία που πέρασε του έχει δώσει μεγάλη αντοχή.

«Η LGBTQ κοινότητα στερείται ασφαλών χώρων. Λοιπόν, το πιο σημαντικό είναι ότι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές μέρος γι’ αυτές / αυτούς. Κάθε κοινότητα πρέπει να έχει ίσα δικαιώματα, όταν πρόκειται για το φαγητό ή για τη νυχτερινή ζωή κι έτσι ήρθε η ιδέα αυτού του café σε μένα» .

Ο χώρος είναι επίσης ανοιχτός σε καλλιτέχνες και το Chez Jerome φιλοξενεί βραδιές με ραντεβού στα τυφλά same-sex blind dating nights. Η κουζίνα του είναι ευρωπαϊκή και με ένα μείγμα ιταλικής, ελληνικής και γαλλικής κουζίνας.

Η ομοφυλοφιλία αποτελεί ακόμη ποινικό αδίκημα στην Ινδία, παρά το γεγονός ότι πολλές ευυπόληπτες και διάσημες προσωπικότητες της χώρας στέκονται ενάντια στο νόμο, με πρώτο και καλύτερο τον πρίγκιπα, που είναι κι ο ίδιος gay.

Τέτοιες μικρές προσπάθειες κάνουν τεράστια διαφορά στην καθημερινότητα των LGBTI ατόμων της Ινδίας, όπως κι η 1η βωβή LGBT ταινία της Ινδίας του κυκλοφόρησε πρόσφατα κι όπως υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης σκοπό έχει να δείξει “πώς ζει αθόρυβα η LGBT κοινότητα σε ολόκληρη την Ινδία, καθώς συνεχίζεται να αποτελεί ποινικό αδίκημα.” 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!