Γάλλος παρουσιαστής με ψεύτικο gay προφίλ χλεύασε gay άνδρες στον αέρα

22/05/2017
από

Ο παρουσιαστής Cyril Hanouna μιλούσε στον αέρα με gay άνδρες, που δεν το γνώριζαν, με πολύ ψιλή φωνή και με υπερβολικά θηλυκές χειρονομίες.

Ο Γάλλος παρουσιαστής Cyril Hanouna, που παρουσιάζει την εκπομπή Touche Pas A Mon Poste στην τηλεόραση, έφτιαξε ένα ψεύτικο gay προφίλ σε γνωστό dating app και στη συνέχεια έκανε πλάκα στα άτομα που του απαντούσαν, live μπροστά σε 1.7 εκατομμύρια ανθρώπους.

Απάντησε στον αέρα σε κλήσεις αλλάζοντας τη φωνή του και χρησιμοποιώντας θηλυπρεπείς κινήσεις, ενώ οι καλεσμένοι κι οι συμπαρουσιαστές στο panel γελούσαν. Ο Hanouna συνομιλώντας με gay άνδρες, που δεν γνωρίζουν ότι είναι στον αέρα, τους παρακίνησε να του περιγράψουν τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις.


Το Gay Star News ανακάλυψε το ψεύτικο προφίλ του Hanouna. Δήλωνε ηθοποιός με το όνομα Max Emerson.

Από τότε, που βγήκε την Πέμπτη το βράδυ (18 Μαΐου), το κακόγουστο αστείο του, έλαβε πολλές καταγγελίες στο CSA, τον ανεξάρτητο ρυθμιστή τηλεοπτικών προτύπων της χώρας.

Η SOS Homophobie, η γαλλική ένωση προστασίας των γκέι δικαιωμάτων, υπέβαλε επίσης καταγγελία. Ο Πρόεδρος Joël Deumier δήλωσε ότι το περιεχόμενο της εκπομπής είναι «σκανδαλώδες, επαίσχυντο και ομοφοβικό» προσθέτοντας ότι: «Όταν αφήνετε τους ανθρώπους να ξεφύγουν με συμπεριφορές όπως αυτή, παραληρούν με αυτόν τον ομοφοβικό λόγο.

Αυτό το σκετσάκι ήταν βαθιά ομοφοβικό και θα έπρεπε να το γνωρίζετε» . Μια μέρα μετά το περιστατικό, ο Hanouna είπε: «Με έκανε να γελάσω το να υποδυθώ έναν χαρακτήρα» . Αλλά μετά από την αντίδραση, δήλωσε: «Η ομοφοβία είναι ό, τι αγωνίζομαι εδώ και χρόνια, όπως κι η ξενοφοβία, ο ρατσισμός κι ο μισογυνισμός και σήμερα το να με χαρακτηρίζουν ομοφοβικό με κάνει να αισθάνομαι πολύ λυπημένος» , πρόσθεσε.

Η εκπομπή του έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ομοφοβικό λόγο. Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο gay συνεργάτης του Matthieu Delormeau υπόμεινε σε 27 διαφορετικές περιπτώσεις ομοφοβικά “πειράγματα” από τον Hanouna.

Εκείνη την εποχή, ο Hanouna είχε πει: «Είναι απλώς ένα αστείο, δεν μπορούμε να έχουμε ούτε μια πλάκα πια;»
Οι Γάλλοι LGBTI δημοσιογράφοι μελέτησαν την εκπομπή για ένα μήνα και βρήκαν 42 αναφορές για την ομοφυλοφιλία. Από αυτό το σύνολο, οι περισσότερες αναφορές ήταν «πιο συχνά για να το ξεφτιλίσουν» . Σε ένα χρόνο, η εκπομπή έλαβε περίπου 6.500 καταγγελίες.




Δες και αυτό!