Η Εκκλησία της Σκωτίας σχεδιάζει την τέλεση ομόφυλων γάμων

21/05/2017
από

Ο ομόφυλος γάμος έχει νομιμοποιηθεί  στη Σκωτία από το 2014, αλλά με την προϋπόθεση, ότι οι μεμονωμένες εκκλησίες θα αποφασίζουν εάν θα πραγματοποιούν ή όχι, τις τελετές.

Την Πέμπτη 25 Μαΐου, η Γενική Συνέλευση του Kirk θα συναντηθεί στο Εδιμβούργο για να συζητήσει πώς η Εκκλησία της Σκωτίας μπορεί να κάνει αλλαγές με την συμμετοχή της LGBTI κοινότητα.

«Το θεολογικό φόρουμ θα παρουσιάσει μια έκθεση στη Γενική Συνέλευση και φέτος αυτό έχει ζητηθεί να κάνουν είναι μια συνέλευση, που πρώτα απ ‘όλα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ζητήσουν συγγνώμη από την LGBT κοινότητα για πράγματα που έχουν ειπωθεί στο παρελθόν και να αποφασίσουν μία σειρά αλλαγών σχετικά με αυτό» , αναφέρει ο Reverend Dr Derek Browning, ο οποίος θα είναι συντονιστής στη συνάντηση:

«Με τα χρόνια η συνέλευση συνειδητοποίησε πολύ καλά, ότι από τις δύο πλευρές της συζήτησης έχουν ειπωθεί πολύ σκληρά πράγματα και, συνεπώς, μια συγγνώμη σίγουρα, εντός του χριστιανικού πλαισίου, είναι πάντα σημαντική, διότι προκλήθηκε μεγάλο κακό και στις δύο πλευρές» .

Πριν από οκτώ χρόνια, στην Εκκλησία της Σκωτίας ορίστηκε ο αιδεσιμότατος Scott Rennie – ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος ιερέας. Αυτό προκάλεσε βαθύ χάσμα στην εκκλησία μεταξύ εκείνων που αποδέχονται τα LGBTI άτομα και τους συντηρητικούς ιερείς.

«Οι γάμοι που προκύπτουν από αγάπη, είτε είναι γκέι είτε στρέιτ, μπορούν να δημιουργήσουν μια καλή και ευτυχισμένη ζωή», υπογραμμίζει ο Rev Rennie, που αναγκάστηκε να παντρευτεί τον σύντροφο του στο δημαρχείο, αντί για τον τόπο της πίστης του:

«Προσβλέπω στην ημέρα που θα μπορώ να τελέσω γάμους για όλα τα ζευγάρια, ομοφυλόφιλα ή ετερόφυλα, στο όνομα του Θεού» .




Δες και αυτό!