Η Πορτογαλία θα απαγορεύσει τη χειρουργική επέμβαση στα intersex παιδιά

21/05/2017
από

Η Πορτογαλία ακολουθεί τη Μάλτα, η οποία έγινε η πρώτη χώρα που απαγόρευσε τις περιττές χειρουργικές επεμβάσεις σε intersex παιδιά το 2015.

Τα intersex μωρά γεννιούνται με θηλυκά και αρσενικά γεννητικά όργανα. Υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση για να “ομαλοποιηθούν” τα αναπαραγωγικά και γεννητικά όργανα. Με τη χειρουργική επέμβαση, πολλά μικρά παιδιά μένουν με ουλές, σχισμένο ιστό, απώλεια φυσικών ορμονών, έλλειψη σεξουαλικής ευαισθησίας και στειρότητα.

Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε την επεμβατική χειρουργική πρακτική ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η έκθεση διαπίστωσε ότι παιδιά υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση πολύ συχνά, παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί έκτακτη ανάγκη. Η μη αναστρέψιμη χειρουργική επέμβαση παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων του παιδιού, του δικαιώματος στη σωματική ακεραιότητα και του δικαιώματος για το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας» , ανέφερε η έκθεση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επίσης ζητήσει περισσότερες ενέργειες για την προστασία της ψυχικής υγείας των intersex και των τρανς ατόμων. Η έκθεση καλεί τις κυβερνήσεις σε χώρες που δεν έχουν ακόμη απαγορεύσει τη διαδικασία να δημιουργήσουν κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των intersex και τρανς ανθρώπων.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!