Τα πλεονεκτήματα μιας βόλτας με τον σκύλο σου…

Από τις πρώτες λέξεις που μαθαίνει ο σκύλος σου είναι η “βόλτα”, η οποία συνοδεύεται από κούνημα ουράς πέρα δώθε. Το να πηγαίνεις για βόλτα με τον σκύλο σου έχει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία σου. Εδώ είναι μόνο ένα δείγμα από αυτά:

Άσκηση: Μαζί με την ισορροπημένη διατροφή, ένας σκύλος χρειάζεται να κρατάει τους μύες τους σε καλή κατάσταση και να καίγονται και θερμίδες. Εσύ κι ο σκύλος σου λοιπόν, θα απολαύσετε μία τόνωση του καρδιαναπνευστικού σας συστήματος, καλύτερη πίεση σώματος και συνολικά καλύτερη ζωή.

Ψυχική υγεία: Τα σκυλιά χρειάζεται να μυρίσουν κι οποιαδήποτε καινούργια μυρωδιά βοηθάει στην εξάσκηση του μυαλού τους. Το να αναπνέεις φρέσκο, καθαρό αέρα μπορεί να βοηθήσει κι εσένα να “καθαρίσεις” το μυαλό σου, να αλλάξεις παραστάσεις ειδικά αν σε έχει κουράσει η καθημερινότητα και η ρουτίνα.

Κοινωνικοποίηση: Οι καθημερινές βόλτες από μικρή ηλικία βοηθούν τα κουτάβια να επικοινωνήσουν με άλλα σκυλιά και τους ιδιοκτήτες τους που θα βοηθήσει στις μελλοντικές τους συναντήσεις. Και εσύ τι θα κάνεις; Ευκαιρία να γνωρίσεις καινούργιο κόσμο και που ξέρεις;

Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση: Ένα σημαντικό κομμάτι της ιδιοκτησίας σκύλου είναι και να φροντίζουμε και το περιβάλλον και να μην αφήνουμε πίσω τις ακαθαρσίες τους. Έχουμε πάντα μαζί μας σακουλάκια στην βόλτα μας. Είναι δείγμα παιδείας και πολιτισμού. Ας δώσουμε όλοι μας το καλό παράδειγμα!

Αλέξανδρος Παπαγγέλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Μετά από χρόνια στα θρανία και στα πανεπιστήμια συνειδητοποίησα πως κάτι μου έλειπε και δεν ένιωθα γεμάτος! Οταν ήρθε στην ζωή μου η τετράποδη κόρη μου (Κύρα) συνειδητοποίησα τις ανάγκες περιποίησης που έχουν τα σκυλιά και έτσι πήρα την καλύτερη απόφαση της ζωής μου μέχρι στιγμής, να ασχοληθώ με την κομμωτική σκύλων! Στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, μια αγκαλιά και ένα φιλί (γεμάτο σαλάκια εννοείται) είναι η καλύτερη επιβράβευση!




Δες και αυτό!