Οι ΗΠΑ αρνούνται τη χορήγηση βίζας σε περισσότερους από 40 gay Τσετσένους

19/05/2017

Έχοντας υποστεί διωγμούς, περιορισμούς, βασανιστήρια κι απειλές δολοφονίας για τη σεξουαλικότητά τους, οι gay Τσετσένοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους για να αναζητήσουν ασφάλεια αλλού. Έχει, πλέον, αναφερθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρνηθεί να χορηγήσουν βίζα σε περίπου 40 Τσετσένους.

Αρκετοί ομοφυλόφιλοι Τσετσένοι κρύβονται σ’ όλη τη Ρωσία, από τότε που οι αρχές της Τσετσενίας άρχισαν να τους απαγάγουν. Εκατοντάδες έχουν απαχθεί, βασανιστεί και δολοφονηθεί, με το κράτος να εξακολουθεί να το αρνείται.

Η Independent αναφέρει ότι, αν και αξιωματούχοι του του υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν τη μη χορήγηση θεωρήσεων σε gay Tσετσένους, η εκπρόσωπος του ρωσικού LGBT Network, Sveltlana Zakharova, επιβεβαίωσε την είδηση στο Buzzfeed.

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος κυβερνά την περιοχή, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι στη Τσετσενία “δεν υπάρχει αυτό το φαινόμενο του μη παραδοσιακού σεξουαλικού προσανατολισμού”.

Μετά από έντονες πιέσεις, ο Ρώσος ηγέτης συμφώνησε να διεξαχθεί σχετική έρευνα. Ωστόσο, η ισραηλινή εφημερίδα “Ha’aretz” ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η “έρευνα μπορεί να έχει ήδη τελειώσει και κατά κάποιον τρόπο διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα διώξεων, απειλών ή βίας”.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν για την κατάσταση στη Δημοκρατία της Τσετσενίας, όπου αξιόπιστες αναφορές δείχνουν ότι τουλάχιστον 100 άνδρες έχουν κρατηθεί βάσει του σεξουαλικού τους προσανατολισμού”, δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. “Οι αξιόπιστες αναφορές δείχνουν περαιτέρω ότι ορισμένοι από αυτούς τους άνδρες έχουν βασανιστεί και ακόμη και σκοτωθεί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν κατηγορηματικά τη δίωξη ατόμων βάσει του σεξουαλικού τους προσανατολισμού ή οποιασδήποτε άλλης βάσης ».




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!