Φόρος τιμής σε 25χρονο ακτιβιστή τρανς δικαιωμάτων που απεβίωσε

18/05/2017
από

Από την Τρίτη ο Rowan Feldhaus δεν είναι κοντά μας, λόγω επιπλοκών κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, ανακοίνωσε η Lambda Legal.

Η νομική ομάδα είχε εκπροσωπήσει τον 25χρονο Feldhaus μαζί με τον Andrew Baumert σε μια δίκη τον Ιανουάριο σε δικαστήριο της Γεωργίας, η οποία τους επέτρεψε να αλλάξουν τα ονόματά τους.


Υπήρξαν μεταχειρουργικές επιπλοκές και στη συνέχεια επανεισήχθει και ξεκίνησε μία χιονοστιβάδα γεγονότων από εκεί και μετά” , δήλωσε ο φίλος του, Austin Atkins.

Τη Δευτέρα 22 Μαΐου, θα γίνει εορτασμός αφιερωμένος στη ζωή του Feldhaus.
Η τελετή θα γίνει στην Πανεπιστημιούπολη Summerville του Πανεπιστημίου Augusta, όπου σπούδαζε ο ίδιος κι οι παρευρισκόμενοι θα κρατούν ραβδιά και θα είναι ντυμένοι με ρούχα από το Harry Potter.

Facebook Event

Η δικηγόρος Beth Littrell, η οποία εκπροσώπησε τον Feldhaus, δήλωσε χθες:

Επειδή ο Rowan στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, οι δικαστές της Γεωργίας πρέπει τώρα να επιτρέψουν στους ανθρώπους να αλλάζουν τα ονόματά τους χωρίς προκατάληψη” .

Είμαι παραπάνω από χαρούμενος ​​που τελικά γίνεται, ότι υπάρχει προηγούμενο σχετικά μ’ αυτό, ανεξάρτητα από το αν είσαι τρανς ή όχι“, είχε δηλώσει ο Feldhaus τον Ιανουάριο. «Ελπίζω ότι μας βοηθήσει όλες / όλους» .




Δες και αυτό!