Η σημαία του ουράνιου τόξου κυματίζει για 1η φορά στο Νεπάλ

18/05/2017
από

«Και πραγματικά πιστεύω ότι το Νεπάλ θα είναι σύντομα ένας LBGTIQ παράδεισος για όλες / όλους μας» .

Η σημαία του ουράνιου τόξου κυμάτισε για πρώτη φορά στο Νεπάλ για να σηματοδοτήσει τη φετινή Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανςφοβίας (IDAHOBIT). Η σημαία τοποθετήθηκε στο United Nations House στο Νεπάλ για μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν LGBTI άτομα, πολύχρωμες οικογένειες, αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της κυβέρνησης.


Η Blue Diamond Society είναι μια τοπική LGBTI οργάνωση, της οποίας η πρόεδρός, Pinky Gurung, έδωσε μια υπέροχα ενδυναμωτική ομιλία:

«Σήμερα μιλάμε για τις οικογένειες και γιορτάζουμε. Ο αγώνας των μειονοτήτων σεξουαλικής κακοποίησης και φύλου αρχίζει πρώτα μέσα μας και μέσα στις οικογένειές μας. Γιατί, για πολλές/ούς από εμάς, η υποστήριξη από την οικογένειά μας, όσον αφορά τη συναισθηματική, την οικονομική και τη σωματική βοήθεια στη ζωή μας, είναι συχνά σκληρή και δύσκολη.

Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις, όπου οι άνθρωποι αυτής της κοινότητας έλαβαν ακόμη και την ακραία απόφαση να αυτοκτονήσουν, λόγω της έλλειψης εκπαίδευσης, υγείας και ευκαιριών απασχόλησης. Αυτά δεν είναι μόνο φανταστικά παραδείγματα. Αυτή είναι η σκληρή μας πραγματικότητα.

Αποκτούμε κίνητρα και αισθανόμαστε σίγουρες/οι απέναντι στην καταπολέμηση της κοινωνικής προκατάληψης και του αποκλεισμού, μόνο όταν η οικογένειά μας μας βοηθά, μας στηρίζει και μας αποδέχεται.

Αισθανόμαστε πολύ τυχερές/οί που εδώ, μαζί μας, βρίσκονται άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητες φύλου, που είναι ειδικοί, αξιωματούχοι και διάσημοι και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλες/όλους, που είστε μαζί μας υπέρ της ισότητας.

Αισθανόμαστε υπερηφάνεια με τη στήριξη όλων σας, το Νεπάλ γίνεται ένα από τα πιο φιλικά προς την LGBTIQ κοινότητα έθνη, σε ολόκληρο τον κόσμο. Και πιστεύω πραγματικά ,ότι το Νεπάλ θα είναι σύντομα ένας LBGTIQ παράδεισος για όλες/όλους» .

Η Mohna Ansari, Επίτροπος της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έδωσε μια ομιλία, προτρέποντας τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν το προνόμιο τους για καλό:

«Αν έχετε δικαιώματα, έχετε ευθύνες, κι η ευθύνη μας σήμερα και καθημερινά είναι να εκπαιδεύουμε όσες/ους δεν γνωρίζουν. Να εκπαιδεύσουμε όσες/ους αγνοούν και ενημερώνονται εσφαλμένα και να αποτινάξουμε τις προκαταλήψεις, ανεξαρτήτως θρησκείας, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Όταν οι άνθρωποι αισθανθούν σεβασμό και εκτίμηση, μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. ” 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!