Να τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τους άνδρες στην Τσετσενία

17/05/2017
από

Η συμβουλή έρχεται από την Αυστραλία, αλλά θα μπορούσε να εφαρμοστεί οπουδήποτε κι από οποιονδήποτε στον κόσμο, που θέλει να βοηθήσει τους άνδρες στην Τσετσενία.


Περίπου 800 άτομα στη Μελβούρνη ενημερώθηκαν για το τι θα μπορούσαν να κάνουν για να στηρίξουν τους γκέι και τους αμφιφυλόφιλους αδελφούς μας στην Τσετσενία.

Τον Απρίλιο αποκαλύφθηκε ότι η τσετσενική κυβέρνηση κρατούσε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες σε «στρατόπεδα συγκέντρωσης ομοφυλόφιλων».

Την Τρίτη το βράδυ εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία της Ομοσπονδίας της Μελβούρνης σε επαγρύπνηση για τα θύματα, κι ενημερώθηκαν από υποστηρικτές, καλλιτέχνες και πολιτικούς για το πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

«Πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο για να ακούσουμε τι χρειάζονται οι ακτιβιστές από τη Ρωσία, αντί να τους λέμε εμείς τι πρέπει να κάνουν» , δήλωσε ο σκηνοθέτης Jack Giles στο πλήθος.
Είναι σημαντικό οι καταπιεσμένοι να έχουν φωνή και να μην μιλάμε εμείς γι ‘αυτούς.

«Χρησιμοποιήστε τη δύναμη της ψήφου σας, μιλήστε για την Τσετσενία με τους φίλους σας, την οικογένειά σας και τους συναδέλφους σας ή κάντε μία δωρεά στους ακτιβιστές της Ρωσίας. Γράψτε μία επιστολή στο κράτος ή τους βουλευτές και τους τοπικούς συμβούλους και ζητήστε να μάθετε τι κάνουν για να στηρίξουν την LGBTIQ κοινότητα στην Τσετσενία” .

Ο μουσικός William Elm έγραψε ένα τραγούδι αφιερωμένο στους ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες της Τσετσενίας. Όλα τα έσοδα από το single με τίτλο “One” θα διατεθούν για την υποστήριξη του Russian LGBT Network, έναν οργανισμό που έχει ήδη βοηθήσει περίπου 40 άνδρες να ξεφύγουν από την Τσετσενία.

«Αυτό που συμβαίνει στην Τσετσενία στους queer άνδρες, αυτή τη στιγμή, είναι βδέλυγμα. Βασανίζονται σε στρατόπεδα, σβήνονται από τα δημόσια αρχεία, εξαφανίζονται και χτυπιούνται από τους γονείς τους» , δήλωσε ο Elm. «Ήξερα ότι ήθελα να βοηθήσω με κάποιο τρόπο κι η κυκλοφορία αυτού του τραγουδιού είναι η ενθάρρυνση μου για ενότητα και ευαισθητοποίηση για τα queer άτομα, όχι μόνο στην Τσετσενία, αλλά και στη Ρωσία» .

Ο διεθνής οργανισμός Human Rights Watch έχει ήδη απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση της Αυστραλίας να παράσχει ασφαλές καταφύγιο για τα θύματα της Τσετσενίας, καθώς η Αυστραλία δεν έχει τσετσένικη διασπορά κι είναι πολύ μακριά από την περιοχή.
Ο διεθνής οργανισμός εκστρατείας LGBTI All Out απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό Malcolm Turnbull για παροχή ασύλου κι ασφάλειας στην Αυστραλία για τα άτομα που υποφέρουν στην Τσετσενία.




Δες και αυτό!