Η LGBT+ κοινότητας της Αλβανίας: “Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πια”

14/05/2017
από

Ξεκίνησε εχθές η εβδομάδα κατά της Ομοφοβίας στα Τίρανα της γειτονικής Αλβανίας με την ποδηλατοδρομία ακτιβιστών και προσωπικοτήτων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας.

Η παρέλαση με την ποδηλατοδρομία στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας ξεκίνησε εχθές το πρωί περνώντας ένα μήνυμα για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια των ατόμων, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου με ικανοποιητική συμμετοχή πολιτών και ακτιβιστών της κοινότητας, ενώ δεν έλειψαν ακτιβιστές και απο τα γειτονικά κράτη.

Σήμερα και ώρα 10:30 θα διεξαχθεί διάσκεψη με ακτιβιστές από το Κοσσυφοπέδιο, τη Σερβία και την ΠΓΔΜ.

Στις 15 Μαΐου στις 19:00, στο Αρχαιολογικό μουσείο της Πρωτεύουσας θα πραγματοποιηθεί βράβευση για τους συμμάχους των ΛΟΑΤ ως έκφραση ευγνωμοσύνης για την υποστήριξη που έδωσαν στην κοινότητα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

ΣΕ 16 Μαΐου 17:00 η συμμαχία ΛΟΑΤ προσκαλεί τους πολίτες σε μια έκθεση έργων από τα μέλη και τους υποστηρικτές της κοινότητας στο Libr’Aria.

17 με 18 Μαιου θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με θέμα «Πρόσβαση στη δικαιοσύνη» στο ξενοδοχείο Sheraton από την αγγλική Stoneëall UK LGBT την αλβανική συμμαχία ΛΟΑΤ και τους LGBT Pro.

Τελος, η Εβδομάδα εκδηλώσεων κατά της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας θα κλείσει με ένα φιλανθρωπικό Γκαλά «Αγκαλιάστε την ποικιλομορφία, την υποστήριξη της προόδου,» Στις 19 Μαΐου στις 19:30 στο Μέγαρο των Ταξιαρχιών στα Τιρανα.




Δες και αυτό!