Για την Ευαγγελία Βλάμη! Έφυγες, αλλά η ζωή σου μας συντροφεύει.

Έφυγε η Ευαγγελία Βλάμη: ατίθαση, αγωνίστρια, ακτιβίστρια του ΛΟΑΤΚΙ και φεμινιστικού κινήματος. Έφυγε η Ευαγγελία… μια μικρή βόμβα ως είδηση, ίσως για λίγους και λίγες, για αυτούς και αυτές που είχαν τη τύχη να τη γνωρίσουν, να μάθουν από τη ζωή και τις πράξεις της.

Η Ευαγγελία, η γυναίκα που έγραψε ιστορία. Η πρώτη που είχε τη δύναμη, το κουράγιο, να κάνει πράξη μια “παράνομη”, μια επαναστατική στην ουσία πράξη, να πραγματοποιήσει ένα όνειρο χιλιάδων ανθρώπων, τον πολιτικό γάμο και για ομόφυλα ζευγάρια, διεκδικώντας το αυτονόητο, την ισονομία, την ισοτιμία, την αξιοπρέπεια στη ζωή για όλες και όλους.

Και ήταν η Ευαγγελία η πρώτη. Όχι μόνο αυτή που πρώτη κόντρα στο ρεύμα και στους νόμους έκανε την αποφασιστική κίνηση, αλλά ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε, που οραματίστηκε, που οργάνωσε, που κινητοποίησε την κίνηση των πολιτικών γάμων στην Τήλο το 2008. Ναι, κόντρα στο ρεύμα, κόντρα σε ομοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις, αθόρυβη και θορυβώδης μαζί, υπερήφανη και θαρραλέα, ακραία όπως αρμόζει σε ανθρώπους που σκέπτονται πέρα της εποχής τους.

Το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ την αποχαιρετά ευλαβικά. Αλλά δεν αποχαιρετά την… “παρανομία” και το θάρρος της. Η μεγαλύτερη τιμή στο πρόσωπό της, δεν μπορεί παρά να είναι η πλήρης νομιμοποίηση της δικής της κίνησης, του πολιτικού γάμου και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Θα σε θυμόμαστε για πάντα Ευαγγελία και εσένα και εκείνη την ημέρα, που πρώτη έκανες το αποφασιστικό βήμα, για την υλοποίηση του ονείρου.

Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.