Αν ο σκύλος σου μπορούσε να μιλήσει

Αλήθεια, έχεις αισθανθεί ποτέ ότι ο σκύλος μπορεί να διαβάζει τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, καλύτερα απ’ τον καθένα; Τα σκυλιά μας δεν είναι μόνο χαριτωμένα, αλλά φαίνεται να έχουν το χάρισμα να “διαβάζουν” τις σκέψεις και τις ψυχές μας. Αυτά λοιπόν μας ξέρουν, αλλά πόσο καλά ξέρουμε εμείς αυτά;

Κούνημα ουράς: Τα σκυλιά σπάνια κουνάνε τις ουρές τους, όταν είναι μόνα τους, άρα χρησιμοποιούν αυτή την κίνηση για να επικοινωνήσουν μ’ άλλους. Όταν ένα σκυλί κουνάει την ουρά του, οι μύες της περιοχής πιέζουν αδένες απελευθερώνοντας φερορμόνες που δίνουν πληροφορίες για την ηλικία, το φύλο κτλ. Μία έντονη κίνηση της ουράς συνήθως υποδηλώνει παιχνιδιάρικη διάθεση και χαρά, αν και μπορεί να είναι και σήμα επιθετικότητας. Μία ουρά σε οριζόντια θέση με σταθερή κίνηση δηλώνει ότι το σκυλί έχει συγκεντρωθεί σ’ ένα σημείο και το επεξεργάζεται. Αν το σκυλί βάλει την ουρά ανάμεσα στα πόδια του φοβάται και προσπαθεί να δηλώσει ότι είναι υποτακτικό και δεν αποτελεί απειλή στο περιβάλλον του.

Γλειψίματα: Το γλείψιμο είναι μια πολύ φυσική δραστηριότητα για τα σκυλιά. Τα κουτάβια γλείφουν τ’ αδέρφια τους για να καθαρίζονται μεταξύ τους και να δυναμώσουν τους δεσμούς της οικογένειας. Τα ενήλικα σκυλιά γλείφονται μεταξύ τους υποδηλώνοντας υποταγή και παράλληλα στοργή και φιλικότητα. Εάν ένα σκυλί σε γλείψει, μπορεί να είναι ένα δείγμα ότι σε αναγνωρίζει σαν αφεντικό, δείχνοντας στοργή, παρακαλώντας για φαγητό ή και φυσικά για να σε “καθαρίσει”, όπως έχει μάθει από κουτάβι.

Μάσημα γρασιδιού: Ή αλλιώς βόσκημα όπως το ονομάζω εγώ. Πρόκειται για μία συνήθεια με πολλές θεωρίες. Μερικοί πιστεύουν ότι τα σκυλιά μασάνε γρασίδι επειδή έχουν στομαχικές διαταραχές κι έτσι θα τους βοηθήσει να κάνουν εμετό και να ανακουφιστούν. Άλλοι επιστήμονες πιστεύουν ότι, όπως οι λύκοι κι οι αλεπούδες, το γρασίδι είναι ένα φυσικό συστατικό της δίαιτας τους ή ίσως να τους αρέσει απλά η γεύση;

Μέσα από διάφορα πειράματα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι σκύλοι μπορούν να διαβάσουν τις ανθρώπινες χειρονομίες και τους ήχους πολύ καλύτερα από τους χιμπατζήδες και τους λύκους. Αυτό πιστεύεται ότι αναπτύχθηκε μέσα στους αιώνες, όταν ο άνθρωπος εξημέρωσε τον σκύλο.

Τώρα ξέρεις….

Αλέξανδρος Παπαγγέλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Μετά από χρόνια στα θρανία και στα πανεπιστήμια συνειδητοποίησα πως κάτι μου έλειπε και δεν ένιωθα γεμάτος! Οταν ήρθε στην ζωή μου η τετράποδη κόρη μου (Κύρα) συνειδητοποίησα τις ανάγκες περιποίησης που έχουν τα σκυλιά και έτσι πήρα την καλύτερη απόφαση της ζωής μου μέχρι στιγμής, να ασχοληθώ με την κομμωτική σκύλων! Στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, μια αγκαλιά και ένα φιλί (γεμάτο σαλάκια εννοείται) είναι η καλύτερη επιβράβευση!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!