Η 1η Bi παρέλαση είναι γεγονός στο μεγαλύτερο Pride της Ανατολής

11/05/2017
από

Το Pride του Τελ Αβίβ, το μεγαλύτερο Pride της Ανατολής, αυτό το καλοκαίρι, για πρώτη φορά ,έχει θέμα την «αμφιφυλόφιλη ορατότητα».

Το Φεστιβάλ είναι και το μεγαλύτερο LGBT event στη Μέση Ανατολή, θα γίνει στις 3 Ιουνίου στο Ισραήλ και αναμένεται να παραβρεθούν περισσότερα από 200.000 άτομα.


Τόσο στο Ισραήλ όσο και σ’ όλο τον κόσμο, πολλές/οί αμφιφυλόφιλες/οι πιστεύουν ότι είναι μια αόρατη ομάδα στην κοινότητα [queer]” , δήλωσε ο Efrat Tolkowsky, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Τελ Αβίβ, υπεύθυνος για τα LGBTQ ζητήματα.

Εδώ, στο Τελ Αβίβ, δεσμευόμαστε να γιορτάσουμε κάθε άτομο της LGBTQ κοινότητας και κάθε σύμμαχο εξίσου, έτσι ώστε όλοι να είμαστε εκεί έξω ορατές και ορατοί ανοιχτά και υπερήφανες και υπερήφανοι μαζί“.

Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο τμήμα της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, το Ισραήλ και το Τελ Αβίβ είναι γνωστά για την κουλτούρα τους στην LGBT κοινότητα.


Το Τελ Αβίβ έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό Out ως “η gayest πόλη του κόσμου” κι από το The Boston Globe ως η “gay πρωτεύουσα της Μέσης Ανατολής” .

Η Χίλαρι Κλίντον έχει πει για το Pride του Τελ Αβίβ ότι αποτελεί το “προπύργιο της ελευθερίας” σε κεντρική της ομιλία:

“Ξέρετε, παρακολουθούμε την παρέλαση υπερηφάνειας στο Τελ Αβίβ, μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές στον κόσμο. Και θαυμάζουμε ότι ένα τέτοιο προπύργιο της ελευθερίας υπάρχει σε μια περιοχή που μαστίζεται από τη μισαλλοδοξία.”




Δες και αυτό!