Με το φετινό X-factor ο τηλεοπτικός σταθμός Skai αποδεικνύει για μία ακόμα φορά, πως η ελληνική τηλεόραση δεν σκοπεύει να πάει μπροστά. Το πιο λυπηρό στην όλη υπόθεση είναι πως δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να εκθέτει ανθρώπους στην κοροϊδία του κοινού, αλλά έχει πρόβλημα στην εικαστικότητα που δεν συμβαδίζει με τη σοβαροφάνειά του. Πόσω δε μάλλον όταν αυτό το μαύρο προέρχεται από ένα σταθμό που θεωρεί εαυτόν προαγωγό πολιτισμού, ποιότητας και τέχνης. Τότε, αυτό αποκτά μία νέα βαρύτητα.

Η αφορμή του παραπάνω συλλογισμού προκύπτει από το γεγονός, ότι ενώ εμφανίστηκε για κάποιες ημέρες το πρόσωπό μου (μεταξύ άλλων) σε διαφήμιση του σταθμού για επικείμενο επεισόδιο των Audition του τηλεοπτικού διαγωνισμού X-Factor, και μάλιστα για εκείνο της Πέμπτης 4 Μαΐου 2017, εν τέλει, μετά και την ολοκλήρωση των προβολών το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, δεν έγινε καμία απολύτως προβολή μου. Μία προβολή που η παραγωγή του διαγωνισμού με είχε διαβεβαιώσει πως θα πραγματοποιηθεί «οπωσδήποτε», «δεν υπάρχει περίπτωση να μην…», ακόμα και μετά το πέρας του επεισοδίου της Πέμπτης και την οποία προβολή η παραγωγή, όπως δείχνουν τα φαινόμενα, όντως είχε σκοπό να πραγματοποιήσει.

Τι συνέβει λοιπόν και εν τέλει δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ (και το επεισόδιο της Πέμπτης έκλεισε απότομα, με «μαύρο», χωρίς αποφώνηση); Ενοχλεί τόσο πολύ που μία drag queen performer δεν αποτελεί αντικείμενο χλευασμού, αλλά καλλιτεχνική έκφραση που παρακινεί το δημόσιο διάλογο; Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά προφανώς δεν θα λάβω ποτέ ή τουλάχιστον δεν θα είναι αληθινές, παρόλα ταύτα τις θέτω δημοσίως, διότι θεωρώ πως τους αξίζει να διατυπωθούν.

Με εκτίμηση,

Aphrodite HGW, Drag Queen