Η Jamie Clayton (Nomi) μιλά για τη 2η σεζόν του Sense8

05/05/2017
από

Η Jamie Clayton του Sense8 ότι “…μένω πάντα έκπληκτη πώς οι άνθρωποι προσβάλλονται από το φύλο, αλλά όχι από τη βία.

Από σήμερα 5 Μαΐου είναι διαθέσιμα και τα 10 επεισόδια της 2ης season της αγαπημένης σειράς Sense8 από τη Netflix. Όπως όλα δείχνουν αυτή η season είναι καλύτερη από την προηγούμενη (κι όμως γίνεται!).

Στην πρωτοποριακή σειρά Sense8 της Netflix, η Jamie Clayton ενσαρκώνει τη Nomi Marks, μια τρανς γυναίκα και hacktivist που ζει στο Σαν Φρανσίσκο με την κοπέλα της Amanita.

Όταν ανακαλύπτει ότι είναι μέλος μιας ομάδας, που τα μέλη της μπορούν να επικοινωνούν τηλεπαθητικά μεταξύ τους, ακόμη κι αν τους χωρίζουν χιλιάδες μίλια και να μοιράζεται τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους, η ελευθερία της Nomi, αλλά κι η ζωή της, τίθενται σε κίνδυνο.

 Καθώς η Netflix κυκλοφορεί από σήμερα την δεύτερη σεζόν του Sense8, το newnownext μίλησε με την Clayton για την σειρά, τον χαρακτήρα της και τα γυρίσματα στο Sao Paolo Pride, ανάμεσα σε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους που γιόρταζαν.

Πώς είναι η 2η σεζόν του Sense8, διαφορετική από την πρώτη;

Η μεγαλύτερη διαφορά που θα δείτε είναι ότι είναι πολύ μεγαλύτερη. 16 πόλεις και πολλοί νέοι χαρακτήρες. Θα συναντήσετε κι άλλους Sense8s. Για μας αυτό σήμαινε, ότι χρειάστηκε περισσότερος χρόνος κατά το γύρισμα και φυσικά πολλά περισσότερα ταξίδια. Αλλά θα μάθετε την προέλευση του BPO [Biologic Preservation Organization – Οργανισμός Βιολογικής Διατήρησης] και τι κάνει. Τώρα που οι οκτώ από εμάς έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει, η 2η σεζόν πραγματικά απογειώνεται εκρηκτικά.

Πέρα από την οριζόντια πλοκή, έχουμε την αίσθηση ότι σίγουρα το Sense8 αναφέρεται σ’ ένα μεγαλύτερο νόημα για την κοινωνία, για την ανθρωπότητα. Η Lana Wachowski σας έχει μιλήσει γι’ αυτό το νόημα της σειράς;

Η Lana έχει αυτήν την καταπληκτική ικανότητα να προβλέπει πράγματα, που ίσως να μην είναι στο προσκήνιο ακόμη, αλλά στη συνέχεια γίνονται πραγματικότητα κι επίκαιρα. Θα έλεγα ότι η σειρά αντιπροσωπεύει όλα αυτά που αποτελούν το ακριβώς αντίστροφο των πολιτικών γεγονότων.

 

Βλέπουμε περισσότερους trans performers στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, αλλά αυτό που είναι πιο σπουδαίο για το Sense8 είναι ότι η Nomi δεν είναι απλώς ένας συμβολικός χαρακτήρας. Έχει σεξουαλική ζωή, έχει μια καυτή κοπέλα. Αισθάνεσαι ότι τα τρανς άτομα που παρουσιάζονται ως σεξουαλικά πλάσματα είναι το επόμενο σύνορο;

Είναι απολύτως αληθές. Κι η Nomi έχει την πιο ειλικρινή σχέση στη σειρά. Ο Lito κι ο Hernando αγαπούν ο ένας τον άλλο, αλλά αγωνίζονται ακόμα. Ένας από τους λόγους που θέλησα να παίξω στη σειρά ήταν ότι ήθελα να ενσαρκώσω μία τρανς χαρακτήρα, της οποίας η ιστορία δεν θα ήταν εστιασμένη στην ύπαρξή της ως τρανς.

Από όλα τα αρνητικά σχόλια που έχουμε εισπράξει, μένω πάντα έκπληκτη πώς οι άνθρωποι προσβάλλονται από το φύλο, αλλά όχι από τη βία. Δύο άνθρωποι του ίδιου φύλου, ή άνθρωποι διαφορετικού χρώματος δέρματος αποκλείονται. Αλλά οι μάχες κι όλα τα άλλα είναι καλά. Αυτό μας λέει ότι υπάρχει κάτι στον πολιτισμό μας.

Ολόκληρο το cast πήγε στη Βραζιλία για το Sao Paolo Pride, το οποίο στην πραγματικότητα οδηγεί στην Season 2. Πώς είναι να είσαι μέρος της μεγαλύτερης Pride γιορτής του κόσμου;

Ήταν πέρα από οτιδήποτε θα μπορούσα να φανταστώ. Είχα επισκεφτεί τη Βραζιλία για να πάω στο Comic con μόλις έξι μήνες πριν, έτσι ήξερα ότι οι άνθρωποι εκεί είναι τόσο ζεστοί κι ευγενικοί – κι είναι fans του Sense8. Όταν οι fans ανακαλύψουν γιατί -και πώς- είμαστε στην παρέλαση, ξετρελάθηκαν. Η ιστορία που ακολουθεί είναι τόσο καλή.

Φυσικά δεν ήταν εύκολο – συμβαίνει αυτό το ζωντανό event που πραγματικά συμμετέχουν εκατομμύρια άνθρωποι κι εσύ προσπαθείς να γυρίσεις σκηνές. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να ξαναγυρίσεις μία σκηνή, όταν έχεις μία παρέλαση που προχωρά χωρίς να περιμένει. Θέλεις να συμμετέχεις και να διασκεδάσεις και να γιορτάσεις, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να θυμάσαι ότι είσαι εκεί για να κάνεις μια δουλειά.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!