Ο δεκάλογος ενός καλού ιδιοκτήτη (σκύλου)

Υπάρχουν μερικά πράγματα στη ζωή, που σας κάνουν πιο ευτυχισμένους απ’ την ημέρα που αποκτήσατε το σκυλάκι σας. Είναι αυτά που κάνετε σε καθημερινή βάση για να του εξασφαλίσετε μια ασφαλή και χαρούμενη ζωή.

  1. Αγοράστε μία ταυτότητα για το κατοικίδιο σας. Βάσει νόμου κάθε σκυλί πρέπει να φοράει ένα κολάρο με ταυτότητα πάνω του, όπου θα αναγράφεται τ’ όνομα του καθώς και τ’ όνομα σας, μαζί με ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και μία διεύθυνση. Είναι γεγονός ότι κάποια στιγμή στην ζωή τους μερικά σκυλιά μπορεί να φύγουν από το σπίτι ή την αυλή ή και κατά την διάρκεια της βόλτας. Με το να έχει ταυτότητα αυξάνετε τις πιθανότητες κάποιος να το βρει και να επικοινωνήσει μαζί σας.

  2. Ενημερωθείτε απ’ τον κτηνίατρο του για τη νομοθεσία που υπάρχει και για το τι αυτή προβλέπει. Φροντίστε για την υγεία του, κάνοντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά εμβόλια που θα του εξασφαλίσουν νομιμότητα αλλά και καλύτερη ζωή.

  3. Όποτε βγαίνετε εκτός σπιτιού ή αυλής το σκυλί σας πρέπει να φοράει κολάρο. Όσο εκπαιδευμένο κι αν είναι ή όσο σίγουρος-η είστε ότι θα μείνει πάντα δίπλα σας, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα μπορέσετε να το ελέγξετε σε μία δύσκολη περίσταση.

  4. Φροντίστε να κοινωνικοποιήσετε το σκυλί σας από μικρή ηλικία. Οι σκύλοι είναι κοινωνικά ζώα και χρειάζονται την φροντίδα και την συντροφικότητά σας. Επίσης, θα αντιδρούν ήρεμα με άλλα σκυλιά κάνοντας την ζωή σας πιο εύκολη στις καθημερινές σας βόλτες.

  5. Κάντε τους ένα ετήσιο γενικό τσεκ-απ. Το σκυλί δεν μπορεί να σας μιλήσει για το αν πονάει κάπου ή αν αισθάνεται κάτι παράξενο. Επίσης, πολλές ασθένειες και παθήσεις είναι ασυμπτωματικές. Οι συχνές επισκέψεις με τον κτηνίατρο είναι το κλειδί για την ευζωία του μικρού σας φίλου.

  6. Με το να τα στειρώσετε μετά την ενηλικίωση τους, δεν βοηθάτε μόνο στον έλεγχο του υπερπληθυσμού των αδέσποτων, αλλά τους προσφέρετε και μία καλύτερη ζωή. Τα στειρωμένα ζώα, τείνουν να ζουν παραπάνω, να είναι πιο υγιή και να έχουν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς, όπως δαγκώματα και τσακωμούς.

  7. Φροντίστε την διατροφή του σκύλου σας. Ο κτηνίατρος θα σας προτείνει μία σωστή διατροφή για το σκυλί σας και θα σας συμβουλέψει για τις σωστές ποσότητες που χρειάζεται, έτσι ώστε να διατηρήσει ένα υγιές βάρος. Το σκυλί σας επίσης, πρέπει να έχει συνεχή πρόσβαση σε φρέσκο καθαρό νερό.

  8. Μη διστάσετε να ζητήσετε την βοήθεια απ’ έναν εκπαιδευτή. Πολλά καθημερινά προβλήματα συμπεριφοράς μπορούν να λυθούν με τον κατάλληλο χειρισμό.

  9. Το σκυλί σας χρειάζεται καθημερινή άσκηση για να μείνει υγιές. Βρείτε αρκετό χρόνο για να παίξετε με το σκυλάκι σας και να κάνετε τις απαραίτητες του βόλτες. Αν δεν είστε σίγουροι για το πόσο άσκηση χρειάζεται, ο κτηνίατρος του μπορεί να σας συμβουλέψει.

  10. Να είστε σίγουροι ότι το σκυλί σας θα σας προσφέρει μπόλικη αγάπη κι αφοσίωση κι αυτό είναι που περιμένει απ’ εσάς. Πρέπει να είστε υπομονετικοί όταν δουλεύετε με το σκυλί σας. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την συμπεριφορά τους, ζητήστε συμβουλή από τους ειδικούς.

Αλέξανδρος Παπαγγέλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Μετά από χρόνια στα θρανία και στα πανεπιστήμια συνειδητοποίησα πως κάτι μου έλειπε και δεν ένιωθα γεμάτος! Οταν ήρθε στην ζωή μου η τετράποδη κόρη μου (Κύρα) συνειδητοποίησα τις ανάγκες περιποίησης που έχουν τα σκυλιά και έτσι πήρα την καλύτερη απόφαση της ζωής μου μέχρι στιγμής, να ασχοληθώ με την κομμωτική σκύλων! Στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, μια αγκαλιά και ένα φιλί (γεμάτο σαλάκια εννοείται) είναι η καλύτερη επιβράβευση!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!