Παρίσι : O Michou γιορτάζει τα 80 χρόνια του

05/07/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Ο Michou, ο ιδιοκτήτης του γνωστότερου καμπαρέ με drag show στο Παρίσι, γιόρτασε πριν λίγες ημέρες τα γεννέθλια του, παρουσία πλήθος επωνύμων φίλων του. Βέβαια επειδή το πλήθος των καλεσμένων ήταν πολύ μεγάλο, τα γεννέθλια δεν έγιναν στο αγαπημένο “Chez Michou” αλλά στο κοντινό “Trianon”.

To “Chez Michou”, στην διεύθυνση 80 rue des Martyrs στη Μονμάρτη, αποτελεί ένα από τα καμπαρέ που έχουν περάσει πολλοί επώνυμοι αλλά και Παριζιάνοι και χιλιάδες τουρίστες, τα τελευταία 56 χρόνια που λειτουργεί. Μεγάλα ονόματα όπως η Dalida και η Brigitte Bardot περνάγαν πολλά βράδια στο διάσημο καμπαρέ του.

Το διάσημο καμπαρέ αλλά και η προσωπικότητα του Michou ο οποίος είναι πάντα ντυμένος στα μπλε, αποτέλεσαν την έμπνευση για το “Κλουβί με τις τρελές” του Jean Poiret. Στενός φίλος του Jacques Brel και πολλών μεγάλων καλλιτεχνών ο Michou είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της Μονμάρτης, αλλά και ένας από τους διασημότερους γάλλους ομοφυλόφιλους. Ο μεγάλος Jacques Brel είχε δηλώσει πριν πεθάνει για τον Michou ” Τον αγαπώ πολύ, γιατί είναι άνδρας, ένας αληθινός και στη ζωή δε συναντούμε άνδρες σαν αυτόν, αληθινούς “.

Μεταξύ των φίλων του που γιόρτασαν μαζί του τα 80 γεννέθλια του, η αγαπημένη μας Νάνα Μούσχουρη, ο σχεδιαστής μόδας Jean-Paul Gaultier, ο δήμαρχος του 18ου διαμερίσματος του Παρισιού Daniel Vaillant, ο σκηνοθέτης Claude Lelouch, o Charles Dumont, συνθέτης και στιχουργός της μεγάλης Edith Piaf, οι τραγουδιστές και συνθέτες Jean-Jacques Debout καιAlice Dona, ακόμα και ο πρώην επίσκοπος του Evreux, Mgr Jacques Gaillot.

Ειδικά για την βραδιά ήταν παρούσες και χορεύτριες του καμπαρέ Lido, αλλά και όπως πάντα οι “Michettes”, οι καλλιτέχνες των drag shows του Michou, με ερμηνείες της Sylvie Vartan, της Mireille Mathieu, της Mylène Farmer, της Patricia Kass, της Amy Winehouse αλλά και της Dalida,της Callas και της Zizi Jeanmaire.

Δείτε ένα βίντεο από τα γεννέθλια

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!