Η σπαρακτική ομιλία του συντρόφου του αδικοχαμένου Γάλλου αστυνομικού

26/04/2017
από
epa05926603 Etienne Cardlels, delivers a speech during a ceremony for his partner, slain police officer Xavier Jugele, at the Paris police headquarters in Paris, France, 25 April 2017. Jugele was killed by a gunman during the 20 April Champs Elysees terror attack shooting. EPA/IAN LANGSDON

Mε το σύνολο της πολιτικής εξουσίας να δηλώνει το “παρών” ολοκληρώθηκε η τελετή στη μνήμη του Ξαβιέ Ζυζελέ, του 37χρονου αστυνομικού που δολοφονήθηκε κατά την επίθεση στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Τραγική φιγούρα ο σύντροφός του άτυχου αστυνομικού, Ετιέν Καρντίλ, ο οποίος προκάλεσε ρίγη συγκίνησης μέσα απ’ τον επικήδειο λόγο του. «Αυτό το μίσος δεν το έχω, γιατί δεν σου αρμόζει, δεν ταυτίζεται με τίποτε από αυτά που έκαναν την καρδιά σου να χτυπά», δήλωσε δακρυσμένος ο Καρντίλ. «Όταν εμφανίσθηκαν τα πρώτα μηνύματα που πληροφορούσαν τους Παριζιάνους ότι ένα σοβαρό γεγονός συνέβαινε στο Σανζ Ελιζέ και ότι ένας αστυνομικός είχε χάσει την ζωή του, μία μικρή φωνή μου είπε ότι ήσουν εσύ και μού υπενθύμισε αυτήν την γενναιόδωρη και ανακουφιστική φράση: δεν θα έχετε το μίσος μου», Ο Καρντίλ περιέγραψε τον σύντροφό του ως έναν αστυνομικό «προσηλωμένο στο γενικό καλό, την υπηρεσία προς τους άλλους και την προστασία όλων», «η ανοχή, ο λόγος και η καρτερία του οποίου ήταν τα μεγαλύτερα όπλα του», αλλά και ως «άνθρωπο παθιασμένο με το σινεμά και την μουσική» και κατέληξε: «Θα μείνεις στην καρδιά μου για πάντα. Σ’ αγαπώ. Ας παραμείνουμε άξιοι,ας φροντίσουμε για την ειρήνη, ας προστατεύσουμε την ειρήνη».

Παρόντες στην τελετή ήταν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, οι πρώην πρωθυπουργοί Ζαν-Μαρκ Ερό, Μανουέλ Βαλς και Ζαν-Πιερ Ραφαρέν, καθώς και ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολένς, οι πρόεδροι της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας Κλοντ Μπαρτολόν και ζεράρ Λασέ και οι δύο υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν.




Δες και αυτό!