5 πράγματα που δεν πρέπει να πεις ποτέ σ’ ένα ζευγάρι λεσβιών

24/04/2017
από

Τις πιο πετυχημένες βλακείες τις έχουμε ακούσει από τις καλές προθέσεις των άλλων, το έχετε παρατηρήσει;

Συμβαίνει δε τόσο συχνά που έχουμε πάθει ανοσία πια. Όμως εδώ, έχουμε 5 βασικά πράγματα που ΔΕΝ τα λέμε σ’ ένα ζευγάρι λεσβιών.

1. Αχ, είστε σαν αδελφές!

Οκ, δεν είμαστε όμως.

Όταν ρωτάς δύο κοπέλες αν είναι αδελφές, όχι μόνο τοποθετείς το φύλο τους στο επίκεντρο της κουβέντας (τι γίνεται όμως αν μία από τις δύο δεν είναι γυναίκα), αλλά επαναλαμβάνεις το στερεότυπο των ετερόφυλων σχέσεων, που προστάζουν την παρουσία ενός άνδρα και μίας γυναίκας, υπονοώντας ότι “εσείς οι δύο…δεν μπορεί (χτυπάει κόκκινο ο ετεροκανονικός τρόπος σκέψης και δεν το χωράει ο νους σου, οπότε…)…είστε αδελφές!” Προσοχή λοιπόν.

2. Καλέ, είστε σίγουρες ότι δεν είστε αδέλφια;

Πιστέψτε μας, είμαστε 100% σίγουρες!

Ε, όταν συνεχίζεις να διερωτάσαι, τότε γίνεσαι εκνευριστικός. Εκεί είναι που θ’ αρχίσουν ν’ αναρωτιούνται αν είσαι ομοφοβικός, μιας και φαίνεται να σ’ ενοχλεί τόσο πολύ η ιδέα, ότι δύο γυναίκες είναι τόσο κοντά, αλλά δεν έχουν συγγένεια και μοιάζει σα να προσπαθείς να τις “βοηθήσεις” δίνοντάς τους εσύ τη δικαιολογία ότι είναι αδέλφια, ώστε να νιώσουν άνετα. Μάλλον εσύ αποφεύγεις να δεις την ομοφοβία σου, λέγοντας στον εαυτό σου ότι τις “βοηθάς”, αλλά μάντεψε… δεν χρειάζονται καμία βοήθεια κι απ’ ότι φαίνεται ο μόνος που αισθάνεται άβολα εδώ είσαι εσύ.

3. Είστε πολύ σέξι μαζί…

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, οι κοπέλες που βγαίνουν με τις κοπέλες τους δεν το κάνουν για να εντυπωσιάσουν τον τύπο απέναντι. Βγαίνουν μαζί για πάρτη τους, γιατί είναι ζευγάρι. Το να τους πει κάποιος, ότι είναι σέξι μαζί, έτσι που κοιτάζονται κι αγγίζει η μία το χέρι της άλλης, αποτελεί ανοιχτή πρόσκληση για σεξ. Ή μήπως η παρουσία ή το ενδιαφέρον του οποιουδήποτε άλλου επικυρώνει με κάποιον τρόπο το δεσμό τους και δεν το ξέρουν; Δεν είναι ωραίο και καλό είναι να μην γίνονται αυτές οι δηλώσεις. Κράτα τον θαυμασμό σου για τον εαυτό σου.

4. Είστε το αγαπημένο μου λεσβιακό ζευγάρι!

Υπάρχει καλή πρόθεση πίσω από αυτή την ατάκα, αλλά όχι! Ένα ζευγάρι λεσβιών είναι όπως όλα τα υπόλοιπα ζευγάρια και με το να το τονίζεις είναι σα να κάνεις εκ προοιμίου διαχωρισμό. Βασικά, ακούγεσαι να λες, ότι αυτές είναι οι μόνες queer ή λεσβίες κοπέλες που γνωρίζεις. Βάλε καλά στο μυαλό σου όμως, ότι το ζευγάρι αυτό των λεσβιών, που μπορεί να είναι και φίλες σου, είναι ένα δυνατό δίδυμο με τον δικό τους τρόπο. Δεν έχει ανάγκη ν’ ακούσει ότι “είστε το αγαπημένο μου ζευγάρι” για να αισθανθεί όμορφα. Άστες, λοιπόν, στην τελειότητά τους και πες κάτι άλλο.

5. Α, εσύ πρέπει να είσαι το Χ κι εσύ το Υ, σωστά;

Γράφ’ το κάπου να το θυμάσαι: Το να προσπαθείς να μαντέψεις το οτιδήποτε μπορεί να βασανίζει το μυαλό σου, που μπλέκεται σ’ ετεροκανονικούς κυκεώνες και να το λες κιόλας δεν είναι cool. Το αφήγημα δε, ότι υπάρχει διαφορά στην ταυτότητα κάποιου ατόμου μέσα σε μία σχέση, που βασίζεται στην ιδέα, ότι ζευγάρι είναι ένα άτομο ΧΧ με ένα άτομο ΧΥ έχει πια παρέλθει. Οι γυναίκες βλέπονται ερωτικά μεταξύ τους, κάνουν σχέσεις, βγαίνουν μαζί, συγκατοικούν, δημιουργούν οικογένεια μαζί και κάνουν όλα εκείνα τα πράγματα που κάνουμε όλοι στη ζωή μας. Δύο άνδρες το ίδιο. Και εν έτη 2017 είναι ΟΚ!




Δες και αυτό!